U bevindt zich hier: Home » hobby » Werken met glas in vele mogelijkheden

Werken met glas in vele mogelijkheden

Geschreven door Elenea
werken met glas in vele mogelijkheden

Bron: wallpapers-xs.blogspot.nl

Werken met Glas geeft zoveel mogelijkheden. Je kunt het verwerken met glas in lood of tiffany. Ook kan je glas graveren, smelten (fusen), schilderen (brandschilderen), mozaieken of glas met sierlood. Al deze technieken samen zorgen ervoor dat je met glas niet uitgedacht raakt.

Werken met Glas

Mozaieken, graveren, glas in lood en tiffany kan je leren d.m.v. een workshop of cursus b.v. in het atelier van Jessicaglassart Hieronder vertelt Jessica ons over haar werken met glas en laat daarbij voorbeelden zien :

  • Wanneer je met tiffany werkt, ga je uit van een patroon, die je uitsnijdt in glas. Vervolgens wikkel je gesneden glas in met deze koperfolie en daarna soldeer je het geheel aan elkaar.
  • Glasgraveren is het aanbrengen van een patroon in het glas d.m.v. een glas graveermachine.
  • Glasmozaiek, is het aanbrengen van stukjes glas op een voorwerp. Dit kan een lantaarn zijn, maar ook een fles, ruit, vaas. Allerlei mogelijkheden.
  • Glas in sierlood (c lood). Dit is werken met glas en lood, alleen is het sierlood flexibeler dan het gewone lood, waardoor je kleiner kan werken. Sierlood koop je bij deze link, wel even scrollen !!!
  • Ook kan je werken met glasverf. Hierbij wordt glasverf aangebracht op een object. Dit laten drogen en zo wordt het effect van glas in lood gecreëerd.

Patronen Glas in Lood en Tiffany

jessicaglassart werken met glas

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com