Groenten die geschikt zijn om te roosteren vind je hieronder vermeld met het recept. Roosteren doe je in de voorverwarmde hete oven, 180-200 graden gedurende 30 minuten en iets onder het midden in de oven. Je giet een flinke scheut olijfolie over de groenten en roert dit door elkaar. Strooi er gemalen zeezout op. Heel lekker is om de geroosterde groenten na het roosteren te besprenkelen met balsamicoazijn of citroensap.
Je kan er grof geraspte parmezaansekaas bij geven. Het smaakt bij alle soorten vlees en wissel steeds van combinatie groenten. De geroosterde ongepelde knoflooktenen er door smaken geweldig !!!
Groenten roosteren
De groenten die je kan roosteren zijn:
- in parten gesneden gepelde ui
- in stukken gesneden courgette
- gehalveerde tomaten met het snijvlak naar boven
- stukken voorgekookte prei
- repen voorgekookte winterwortel
- stengels bleekselderij, in repen gesneden
- dunne repen venkel
- stukken aubergine, bestrooi ze van tevoren met zout en laat het vocht eruit trekken en dep ze droog
- repen of grove stukken paprika
- gehalveerde grote champignons
- staafjes knolselderij
- ongepelde tenen knoflook mee roosteren.
Je kan ook ongepelde gehalveerde bollen knoflook roosteren en deze invetten met olie. Als de knoflook zacht is, niet verbranden want dan wordt de knoflook bitter, kan je de knoflookpuree er met je vingers uitknijpen. Heerlijk op de geroosterde groenten
TIP : Als je twijfelt of de groenten gaar is, prik er dan met je vork in om te kijken of de groenten gaar en zacht is.
HEERLIJK MET GEBRADEN KIP DRUMSTICKS
2 reacties
Over die scheut olijfolie; kan iemand aanraden WAT voor olijfolie hierbij goed werkt? Ik merk vaak dat de 1e olie de andere niet is, en dat deze echt bepalend zijn voor de smaak & kwaliteit van het gerecht.
Waar haalt u uw olijfolie?
@Tim. De olijfolie die je moet gebruiken is de olijfolie classico, geschikt om te verhitten.
Te koop o.a. bij Albert Hein.