U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » keuken tips » Groenten roosteren

Groenten roosteren

Geschreven door Elenea

groenten roosteren 2

Groenten die geschikt zijn om te roosteren vind je hieronder vermeld met het recept. Roosteren doe je in de voorverwarmde hete oven, 180-200 graden gedurende 30 minuten en iets onder het midden in de oven. Je giet een flinke scheut olijfolie over de groenten en roert dit door elkaar. Strooi er gemalen zeezout op. Heel lekker is om de geroosterde groenten na het roosteren te besprenkelen met balsamicoazijn of citroensap.
Je kan er grof geraspte parmezaansekaas bij geven. Het smaakt bij alle soorten vlees en wissel steeds van combinatie groenten. De geroosterde ongepelde knoflooktenen er door smaken geweldig !!!

Groenten roosteren

recept geroosterde groenten

De groenten die je kan roosteren zijn:

  1. in parten gesneden gepelde ui
  2. in stukken gesneden courgette
  3. gehalveerde tomaten met het snijvlak naar boven
  4. stukken voorgekookte prei
  5. repen voorgekookte winterwortel
  6. stengels bleekselderij, in repen gesneden
  7. dunne repen venkel
  8. stukken aubergine, bestrooi ze van tevoren met zout en laat het vocht eruit trekken en dep ze droog
  9. repen of grove stukken paprika
  10. gehalveerde grote champignons
  11. staafjes knolselderij
  12. ongepelde tenen knoflook mee roosteren.
    Je kan ook ongepelde gehalveerde bollen knoflook roosteren en deze invetten met olie. Als de knoflook zacht is, niet verbranden want dan wordt de knoflook bitter, kan je de knoflookpuree er met je vingers uitknijpen. Heerlijk op de geroosterde groenten

TIP : Als je twijfelt of de groenten gaar is, prik er dan met je vork in om te kijken of de groenten gaar en zacht is.

HEERLIJK MET GEBRADEN KIP DRUMSTICKS

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Tim Wister september 2, 2008 - 4:59 pm

Over die scheut olijfolie; kan iemand aanraden WAT voor olijfolie hierbij goed werkt? Ik merk vaak dat de 1e olie de andere niet is, en dat deze echt bepalend zijn voor de smaak & kwaliteit van het gerecht.
Waar haalt u uw olijfolie?

Reageer
Elenea september 2, 2008 - 5:15 pm

@Tim. De olijfolie die je moet gebruiken is de olijfolie classico, geschikt om te verhitten.
Te koop o.a. bij Albert Hein.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?