U bevindt zich hier: Home » hobby » Recept oma koolsoep grote pan

Recept oma koolsoep grote pan

Geschreven door Elenea

recept koolsoep

Recept oma koolsoep om een grote pan winterse koolsoep te maken. Wat zei Poetin ook al weer in 2008: “internationale verkiezingswaarnemers moeten hun vrouwen leren koolsoep maken, in plaats van Rusland te vertellen hoe het zich moet gedragen”. Voor wie zich aangesproken voelt, hierbij het recept van een overheerlijke winterse koolsoep:

Recept oma koolsoep grote pan

Benodigdheden: Voor een flinke pan koolsoep voor zeker 8 grote koppen koolsoep heb je nodig 4 grote aardappelen, 4 uien, 2 knoflooktenen, 2x spitskool of 2x groene kool, 2 winterwortelen, 500 – 750 gram (blokjes) soepvlees (schenkel), 150 gram gerookte spek in blokjes en twee rookworsten.
3 blaadjes laurier, peper, zout en rundvleesbouillonblokjes

Breng water aan de kook en trek een stevige bouillon van de kruiden en het soepvlees.
Bak de spek uit op een laag pitje, en fruit daarna de knoflook en de uien voorzichtig lichtbruin in het spekvet.
Doe spek, uienmengsel, de winterwortel, de blokjes aardappel en de kool in de bouillon en laat 20 minuten stoven. Verwarm de rookworst apart en geef dit er bij. Je kan de rookworst ook in de pan er bij doen, maar ik vind dat dan de hele soep naar rookworst gaat smaken, maar misschien vind jij dat juist wel lekker.
TIP: Je kan de soep pittig maken met een theelepel sambal.

Ministerie van eten en drinken heeft een recept van zure koolsoep.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com