U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Kunstwerk 9 x 9 cm is een Zentangle tile

Kunstwerk 9 x 9 cm is een Zentangle tile

Geschreven door Elenea

kunstwerk 9 x 9 cm is zentangle tile

Kunstwerk 9 x 9 cm is een Zentangle tile. Je kan de kunstenaar op een eenvoudige manier in jezelf ontdekken door een Zentangle tile te maken. En dan niet één of twee, maar heeeeel veel. In Amerika is Zentangle heel populair en ook in Nederland zie je de ontspannende techniek opduiken.

Kunstwerk 9 x 9 cm is een Zentangle tile

Zentangle is een kunstvormen en ook een meditatie, ontwikkeld door artieste/calligrafe Maria Thomas en meditatie-monnik Rick Roberts. Maria maakte letters die zij heel secuur en vol aandacht prachtig versierde. Het leken wel initialen van Keltische monniken. Maria omschreef deze ervaring als een gevoel van vrijheid, welzijn en totale ontspanning, gecombineerd met focus en aandacht.  Zo begon hun ontdekkingsreis, waarbij ze meditatie en tekenen combineerden tot een eenvoudige en elegante methode, die ze de naam Zentangle gaven.

Hoe werkt het?

  1. Je maakt eerst een eenvoudige tekening binnen de 9 x 9 cm bestaande uit eenvoudige lijnen, die samen een patroon of patronen vormen. Door elke lijn bewust en weloverwogen te tekenen, verhoogt het tekenen van een Zentangle de aandacht.
  2. Gebruik hiervoor een fijne marker. De tekeningen zijn vaak in zwart maar soms wordt ook kleur gebruikt, of aquarel toegevoegd.
  3. Zentangle kun je gebruiken om creativiteit te stimuleren, aandacht te verhogen, je vaardigheden te onderhouden of nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, je gemoedstoestand te veranderen, je zelfvertrouwen te verhogen of gewoon om iets moois te creëren.
  4. Lees meer bij : wat-is-zentangle-tekenen
  5. Bekijk een voorbeelden galerie en gebruik je eigen creativiteit.
kleine tekening maken van 9 x 9 cm

Bron: zentangel.blogspot.nl/basis-patroon-zentangle-vierkant

 

Mijn eerste Zentangle tekeningen :

zentangle-elenea-1

zentangle-elenea-2

zentangle-elenea-3

Bekijk de video :

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com