U bevindt zich hier: Home » inspiratie » kunst met een grote k » Hoe donkere huidskleur schilderen

Hoe donkere huidskleur schilderen

Geschreven door Elenea

Hoe donkere huidskleur schilderenHoe donkere huidskleur schilderen, hoe schilder je de schoonheid van zwarte mensen, deze schoonheid op een schildersdoek neerzetten is een ware kunst. Door het spelen met bruine tinten en lichte en donkere vlekken weten enkele kunstenaars deze schoonheid te vertalen. Tijdens de tentoonstelling “Black is beautiful” in de Nieuwe Kerk in Amsterdam werd een overzicht getoond van de schoonheid van de zwarte mens in de Nederlandse kunst.

Schoonheid zwarte mensen schilderen

Een klant en klaar mengsel uit een tube voor welke huidskleur dan ook, is er niet. De ene donkere huid is de andere niet en dat geldt ook voor de blanke huid. Denk maar aan roodharigen met een blanke huid en aan iemand gebruind door de zon. Je hebt bij het schilderen te maken met schaduwen, lichten, en alle nuances die daar tussen liggen. Je zal dus zelf de kleuren moeten mengen, ook om de goede vorm en diepte in je schilderij te krijgen.
Gebrande omber, gele oker, ultramarijnblauw, cadnium geel en rood en karmijnrood zijn kleuren die je kan gebruiken. Gebruik wit voor de lichte nuances.
Gebruik geen zwart om iets donkerder te maken, maar gebruik gebrande omber en ultramarijn blauw om te mengen. Dit geeft levendig zwart dat je naar voorkeur warmer (bruin) of kouder (meer blauw) kunt mengen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com