U bevindt zich hier: Home » hobby » Ketting maken met Keltische symbolen

Ketting maken met Keltische symbolen

Geschreven door Elenea

keltische ketting makenKetting maken met Keltische symbolen is niet moeilijk met behulp van sieradenonderdelen. In de Keltische cultuur zijn ingewikkelde, in elkaar gedraaide patronen populair, dit wordt een Keltische knoop genoemd. Het is een soort geweven motief. De symboliek van deze Keltische knopen is in de loop van de eeuwen verloren gegaan. Het geeft de indruk van verbondenheid en oneindigheid. Ze zijn overal waar de Kelten zijn geweest in Europa terug te vinden.

Ketting maken met Keltische symbolen

Je kunt een Keltische knoop maken met draad, maar je kunt ook een keuze maken uit Keltische tussenzetsels en hangers. Hiermee maak je in een handomdraai mooie sieraden.
Natuurlijk zijn deze tussenzetsels perfect te combineren met edelsteenkralen.

Met een faux suede veter maak je de Keltische armband of ketting. Het tussenzetsel met hangertje is een echte blikvanger en dan heeft de ketting verder niet zoveel meer nodig. Je kan op de dubbele veter een aantal kralen met groot gat rijgen.
Om te voorkomen dat de kralen tegen het oogje zakken, kan je ze vastzetten op de veter met een 5 mm knijpkraalverberger. Deze knijp je vast op de dubbele veter en daar blijft die grote kraal dan op hangen. Wel goed op letten dat de afstand tot aan het ringetje precies gelijk is aan beide kanten. De naad van de knijpkraal zit aan de achterkant dus dat valt ook niet op. Het ziet er gewoon uit als een kraal.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com