Gerelateerde artikelen

  • Handtas versieren met bungelend versiersel Handtas versieren met bungelend versiersel
  • Origineel sieraad zijn de vergulde nietjes Origineel sieraad zijn de vergulde nietjes
  • Dansriem maken met tips en werkuitleg Dansriem maken met tips en werkuitleg
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Gezond en creatief jaar 2018 Gezond en creatief jaar 2018
  • Aanmaakblokjes maken van oude wijnkurken Aanmaakblokjes maken van oude wijnkurken
hobby

Steampunk sieraad is nostalgisch en futuristisch

steampunk sieraden makenSteampunk sieraad is nostalgisch en futuristisch, het is iets nieuws. Met deze werkuitleg kan je zelf steampunk sieraden maken. Maar wat is steampunk? Dat is een bepaalde stijl van radertjes en onderdeeltjes die mechanisch aan elkaar verbonden worden, met montageringetjes, draad en ketting. Het zijn niet alleen sieraden maar ook je kleding kan je daarop afstemmen, vaak in donkere kleuren. De steampunk look is tegelijkertijd nostalgisch en futuristisch. Het nostalgische deel is dat het terug grijpt naar de victoriaanse tijd, met kantjes en roesjes. En naar de industriële ontwikkelingen van die tijd, met veel technische hoogstandjes zoals metalen bruggen en nieuwe machines. Het woord steam verwijst naar het stoomtijdperk. Het futuristische deel is dat het verwijst naar een stukje science fiction zoals in de film Mad Max, waarin mensen alles zelf aan elkaar knutselen en solderen. De stijl is verwant aan goth.
Steampunk sieraden zijn dus heel individualistisch. Alle details zijn uniek en het handgemaakte aspect is heel belangrijk.

Steampunk sieraad zelf maken

Het is gemakkelijk, want je kunt er van alles in verwerken, zoals radertjes, boutjes en bijvoorbeeld ritssluitingen. Je hebt er verder draad of stiften bij nodig, en voldoende montageringetjes. De onderdeeltjes worden met elkaar verbondenn. Het kan zijn dat je ergens zelf nog een gaatje in moet boren, voor de extra uitdaging.
Bij Kralenkwarts vind je een leuke schakering van basis-onderdelen om steampunk sieraden om zelf te maken, zoals de tussenzetsels en bedels. Er passen alle soorten hangers en bedels bij. Je kunt een ketting of armband mooi kettelen zodat je de losse onderdelen of tussenzetsels er naadloos in kunt verwerken.

Een steampunk lederen armband maken, bekijk de video :

Je kan ook een steampunk hoed maken, bekijk de video:

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?