U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Carnavalkleding als draagbare kunst

Carnavalkleding als draagbare kunst

Geschreven door Elenea

Carnavalkleding als draagbare kunstCarnavalkleding als draagbare kunst is dus een stukje Haute Couture tijdens Carnaval. Het Maastrichter straatcarnaval is de ultieme gelegenheid voor het tonen van hoogstaande draagbare kunst door internationale textielkunstenaars. Weet je dat Carnaval in Maastricht anders is dan in de rest van Brabant en Limburg. Kleurrijke, extravagante carnavalskostuums worden nergens met zoveel aandacht gemaakt en gedragen als in het Maastrichter straatcarnaval. Voor kunstenares en ontwerpster van theaterkostuums en sieraden is het Maastrichter straatcarnaval hét moment van het jaar om haar eigen creaties echt te dragen.

Carnavalkleding als draagbare kunst

Tiel Janssen uit Maastricht ontwerpt en vervaardigt bijzondere kostuums en sieraden. Draagbare kunst gemaakt van zelf ontwikkelde materialen. Onlangs maakten haar kostuums en sieraden onderdeel uit van de opening van het Fashionclashfestival in Maastricht.
Mooi, bijzonder en hoogstaand zijn de draagbare kunstwerken van Tiel Janssen. In het Maastrichter straatcarnaval maak je grote kans plotseling oog in oog te staan met haar extravagante kostuum.

Dit jaar presenteert ze zich met haar nieuwste kunstcreatie “Recycled Movement 2017” gemaakt van netjes voor het verpakken van citroen, sinaasappelen, aardappelen en uien en bevestigd op gebruikte transparant capes uit kapsalons.

  • Textiele kunstwerken nu voor het eerst te zien in Museum de Kantfabriek in Horst
    Iedereen die liever op een rustig moment geniet van de draagbare textiele kunstwerken kan tot en met 9 april 2017 terecht in Museum de Kantfabriek in Horst. Dit charmante museum over textielnijverheid, textielkunst en handwerken exposeert voor het eerst in Nederland de werken van Tiel Janssen. Het is een expositie die verbaast, inspireert en je kijk op kostuums en sieraden voorgoed verandert. Museum de Kantfabriek. Americaanseweg 8 5961 GP in Horst. T 077-3981650, E info@kantfabriek.nl  www.museumdekantfabriek.nl


Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com