U bevindt zich hier: Home » feestdagen » Kringloop ideeen en recyclen

Kringloop ideeen en recyclen

Geschreven door Elenea

etagere-van-oud-serviesgoedKringloop ideeen en recyclen is niet alleen voor mensen die op de centjes moeten letten. Door creatief om te gaan met gebruikte en oude spullen komt de creativiteit weer boven en maken we van oude spullen leuke cadeautjes of dingen voor in en om het huis. Hieronder vind je zes leuke tips en ideeen. Maak je eigen keuze :

Kringloop ideeen en recyclen

 1. Knip mooie grote kleurenfoto’s uit de krant. Hiermee kan je een cadeautje uniek inpakken. Helemaal apart als de afbeelding te maken heeft met de inhoud van je pakje of met de eigenschappen of het karakter van de gelukkige voor wie het pakje is.
 2. Plak op oude bloem- of jampotten mooie postzegels of motieven van servetten of plaatjes uit tijdschriften die goed bij elkaar passen en elkaar versterken. Strijk er met een kwast transparante lak overheen en laat het goed drogen.
  Geef het potje cadeau met bijvoorbeeld een vetplantje of een cactus er in.
 3. Tijdens een strandwandeling zoek je de mooiste schelpen, eenmaal thuis was je ze goed en laat je ze goed drogen. In de kringloopwinkel zoek je een oude spiegel of oude lijsten en daar plak je de schelpen op. Die kan je eerst nog in een kleurtje verven. Laat je inspireren.
 4. Zoek in de kringloopwinkel, op de rommelmarkt of op de brocanterie markt naar glazen flesjes met een mooie vorm. Goed schoonmaken, zodat het flesje weer glanst en blinkt. Geef cadeau met een paar bloemetjes er in.
 5. Bewaar altijd de laatste stompjes van de kaarsen. Heb je er genoeg, smelt deze dan in een “oud” pannetje en bewaar het langste lontje of koop lontjes.
  Giet het gesmolten kaarsvet in een (recht) kopje of glas en m.b.h. van een sateprikker hang je het lontje in het midden van de gesmolten kaarsvet.
 6. Zoek oud serviesgoed in de kringloopwinkel of op de rommelmarkt en lijm die op elkaar tot een etagere.
  Laat je inspireren bij serviesgoed en glaswerk.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com