U bevindt zich hier: Home » hobby » Hoe hortensia bloemen blauw kleuren

Hoe hortensia bloemen blauw kleuren

Geschreven door Elenea
Hoe hortensia bloemen blauw kleuren

Bron: wallpapers-achtergronden.blogspot.nl

Hoe hortensia bloemen blauw kleuren? Door toevoeging van ijzer kunnen roodbloeiende hortensia’s blauw kleuren. Wil je dat doen met roestige spijkers, dan heb je daar een karrevracht roestige spijkers voor nodig. De Hortensia heeft robuuste bloem die een doorsnee kan hebben van wel 25 centimeter.  Om de bloemen te kleuren voeg je kalk of aluminiumsulfaat aan de bodem toe om zo de zuurgraad van de bodem rond de plant te veranderen. De hortensia groeit het best op losse, rijke, natte, maar goed ademende grond en half in de schaduw. De Hortensiua bloeit van juli tot oktober.

Hoe hortensia bloemen blauw kleuren

Handiger is het om een beetje aluin in het gietwater op te lossen. In de tuincentra zijn ook hortensiablauwers te koop, die gebaseerd zijn op in water oplosbare zouten van metalen.Met deze toevoeging blijven blauwe hortensia’s blauw.
TIP : Je kan wel van rood of roze naar blauw en weer terug, maar witte hortensia’s zullen onder alle omstangheden wit blijven.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

m beekers februari 13, 2013 - 10:57 pm

wij hebben een grote hortensia kwekerij ik zou zeggen kom een keertje een kijkje nemen , 50.000 stuks en we geven excursies kijk op http://www.inrana.nl

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com