U bevindt zich hier: Home » hobby » Hoe broodhaantje en vlechtbrood maken en bakken

Hoe broodhaantje en vlechtbrood maken en bakken

Geschreven door Elenea

BRON: pegasuslegend-whatscookin.blogspot.com

Hoe broodhaantje en vlechtbrood maken en bakken. Met Pasen broodhaantjes en een gevlochten brood op tafel staat altijd extra feestelijk. Ze zijn gemakkelijk te maken. Volg de onderstaande recepten en instructie.

Hoe broodhaantje en vlechtbrood maken en bakken

Broodhaantje of broodhaasje
Bereid 1 pak broodmix wit zoals op de verpakking staat vermeld. Na het rijzen kneed je de vorm van één of meerdere haantjes. Duw er een rozijn in op de plaats van de oogjes en bestrijk met losgeklopt ei (voor de glans) en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Voor de vorm van een haas, klik hier.

Gevlochten brood
Bereid 1 pak broodmix wit zoals op de verpakking staat vermeld. Na het rijzen verdeel je het deeg in drie gelijke strengen en deze vlecht je losjes in elkaar. Bestrijk met losgeklopt ei (voor de glans) en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

 

Of vlecht voor een extra mooie groot paasbrood met extra veel deeg en vier strengen deeg, zoals te zien op de video:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?