U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Top 10 voorjaarsschoonmaak in april

Top 10 voorjaarsschoonmaak in april

Geschreven door Elenea

top 10 voorjaarsschoonmaakTop 10 voorjaarsschoonmaak is handig voor als de lente is begonnen. Het zonlicht schijnt naar binnen en laat ons de stof zien waar we het niet willen hebben. Daar krijgen sommige moeders de kriebels van. Want dan komt het gevoel voor een grondige schoonmaak naar boven. Ouderwets? Nee hoor!

Top 10 voorjaarsschoonmaak in april

Hierdoor krijg je niet alleen een schoon huis, maar ook een opgeruimd gevoel in je hoofd. Met onderstaande ’top 10 voorjaarsschoonmaak’ tips van de huishoudelijke experts van Care.com, ‘s werelds grootste online platform voor het vinden en regelen van zorg voor gezinnen, zijn zelfs de meest vieze schoonmaakklussen zo gepiept en kun je starten met genieten van het voorjaar.

 1. De eerste van de top 10 voorjaarsschoonmaak is : Een vieze magnetron
  Maak een vieze magnetron schoon door twee koppen warm water met een klein beetje azijn vijf minuten op te warmen. De stoom zal vieze geurtjes doen verwijderen en aangekoekt eten losmaken. Daarna hoef je alleen even de binnenkant schoon te vegen met een papieren doek of spons. Voeg eventueel een beetje citroensap toe aan de mix voor een frisse geur.
 2. Een afvoerpijp met een vies geurtje De gootsteen wordt snel vies. Opeenstapelingen van etensresten in de afvoer kunnen een smerige geur veroorzaken. Gelukkig hoef je de afvoer niet uit elkaar te halen om ervoor te zorgen dat hij weer zo goed als nieuw wordt. Maak de gootsteen fris door een half kopje bakpoeder en een half kopje warm azijn in de afvoer te gieten. Wacht vijf minuten en laat dan de kraan met warm water enkele minuten lopen.
 3. Schimmel Neem een paar stevige watten en dompel deze onder in bleekwater. Leg de watten op het beschimmelde oppervlak en laat deze een nachtje liggen. Als je ze de volgende dag weer weghaalt, zullen de schimmels verdwenen zijn.
 4. Stoffige zonwering Vul een fles met lauwwarm water en een scheutje afwasmiddel en spuit deze mix over de blindering. Gebruik een pluisvrije doek om het stof en vuil eraf te vegen, open en sluit de weringen zodat je ook de andere kant kunt schoonmaken.
 5. Gebruik een krant Voor het lappen van de ramen en het schoonmaken van spiegels zijn kranten ideaal. Ze zijn zacht, nemen veel vocht op en bovendien laten ze geen strepen achter.
 6. Werk van boven naar beneden Het is efficiënter om van boven naar beneden te werken, zodat er geen stof van bijvoorbeeld de lampenkap op de pas gedweilde vloer komt. Begin dus bij de lampen, de bovenkant van kastjes en vergeet ook de ramen niet.
 7. Glaswerk schoonmaken en buffetkast reinigen
  Zet de glazen die je maar enkele keren gebruikt in de vaatwasser en maak dan gelijk de planken schoon.
 8. Ruim de winterkleding op En haal je zomerkleding tevoorschijn. Je kunt dan direct kijken wat er weg kan.
 9. Meubels van hun vaste plek verwijderenWant dan kan je daar stofzuigen en dweilen.
 10. Gordijnen wassen of uitkloppen

Extra tip :

 • Betrek je kinderen bij de schoonmaak
  Maak samen schoon en maak het leuk! Maak er een wedstrijdje van en geniet na afloop van een welverdiende beloning. Geef je kind duidelijke instructies, in plaats van eenvoudigweg te zeggen “ruim je kamer op”. Kinderen vinden het zo makkelijker en leuker om bij te dragen aan de schoonmaak.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com