U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Bloemen en bladeren drogen tips en trucs

Bloemen en bladeren drogen tips en trucs

Geschreven door Elenea

hoe bloemen en bladeren drogen

Bloemen en bladeren drogen. Is het ouderwets om bloemen te drogen? Nee hoor, het is nog steeds leuk om te doen. Je kan een heel (bruids)boeket drogen of bloemen apart laten drogen. Je bindt de bloemen die je wil drogen samen tot een boeket en hangt dit ondersteboven in een koele, droge en bij voorkeur donkere ruimte. Afhankelijk van de dikte van je boeket en de soort bloemen kost het drogen tussen de 2-4 weken tijd. Hou rekening met het feit dat vochtig weer, een hoge luchtvochtigheid, de bloemen minder snel laat drogen en dus kans op verschimmelen ontstaat.

Bloemen en bladeren drogen tips en trucs

Weetjes
Je kan bloemen ook sneller laten drogen in de oven. Zet de oven niet te heet en leg de bloemen op een braadslee gevuld met (vogel)zand. Laat de bloemen rustig drogen en kijk regelmatig of het resultaat voldoende droog is.

Je kan de bloemen ook laten drogen in een badje van siliconen balletjes. Je doet de bloemen in een houten kistje, je doet er de siliconen balletjes in en na een paar weken zijn de bloemen gedroogd.

 

Wat doe je met gedroogde bloemen en bladeren

Bloemen drogen in een bloemenpers

  1. Pluk de bloemen droog, dus niet met ochtenddauw of na een regenbui. Het mooiste is als je bloemen gebruikt met een dunne  steel, dat vraagt wel wat voorzichtigheid, maar het resultaat mag er zijn.
  2. Leg ze zorgvuldig tussen vloeipapier in de bloemenpers
  3. Pers de bloemen ongeveer 4 tot 6 weken op een warme en droge plaats. Hoe langer, hoe kleurechter de bloemen straks zijn.

bloemenpers

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com