U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Fotografie tips en trucs voor fotografietalent

Fotografie tips en trucs voor fotografietalent

Geschreven door Elenea

Fotografie tips en trucs voor fotografietalent. Ben jij iemand die gek is op fotograferen? Voel je een passie vanbinnen die je eigenlijk heel graag naar buiten wilt laten? Dat kan! Jij bent niet de enige. Gelukkig niet in ieder geval! Want dat betekent dat er al talloze leuke ideeën zijn om jouw passie met deze fotografie tips naar buiten te laten. Maak je geen zorgen, je hoeft hier echt geen dure en ingewikkelde camera voor te hebben met alle poespas.

Wat je wel nodig hebt? Als je mobiel een degelijke camera hebt, ben je al een heel eind. Of als je nog ergens een (digitale) camera hebt liggen, of onlangs hebt gehaald, is dat alleen maar mooi meegenomen. Verder is het enige wat je nog nodig hebt, jouw eigen smaak. Hetgeen waar jij met grote ogen naar kunt kijken. Denk hierbij aan schapen, koeien, kalfjes of honden. Maar ook bloemen, water, een bos, of een zonsondergang. Je hoeft misschien niet eens naar buiten te gaan om mooie foto’s te maken! Misschien heb je wel een leuke inrichting waar je trots op bent, en/of vrienden of familie die je er graag bij op zet. Niks is te gek!

Fotografie tips en trucs voor fotografietalent

De fotografentruc

Nu gaan we een stapje verder, we gaan met deze fotografie tips jouw passie iets professioneler maken. Zodat als jij jouw foto’s aan iemand laat zien, dat diegene denkt: “Wow! Wie heeft die nou weer gemaakt?!” Er is namelijk een trucje waar professionele fotografen zich aan houden. Dit doen ze omdat het altijd een prachtig resultaat levert. Dat is namelijk de 1:3 truc of de 1:9 truc.

  • Verdeel je foto in drie gelijke horizontale stukken of in negen gelijke stukken.
  • Je hebt dan drie vakken horizontaal, of zes strepen die dan in totaal negen rechthoekige vakjes vormen over het beeld.

Voorbeeld horizontale strepen

Voorbeeld vakjes

 

       

Kijk eens naar deze twee foto’s. Je kunt een ander niet wijs maken dat je deze foto’s niet mooi vindt, of dat het beter had gekund.

Fotografie tips en trucs voor fotografietalent

 

Dat komt dus door het trucje! Kijk maar: [foto’s met rasterlijnen]

 

Als je er op let dat het belangrijke in foto’s goed gepositioneerd is als je kijkt naar die lijnen, kan het gewoon niet fout gaan!

Wat nu?

Nou heb je je foto’s. Je bent er  ongetwijfeld ongelooflijk trots op en gek op, mede door deze fotografie tips! Maar wat nu? Het is jammer als dit alleen op je camera of op je mobiel blijft staan. Ja je kunt ze op je computer zetten, maar dat is het ook niet helemaal. Daarom hebben wij nog een tip voor jou! Je kunt tegenwoordig via betrouwbare sites foto’s laten afdrukken. Op canvas, forex, plexiglas, mokken, shirts, wat je je maar kunt bedenken! Dit is allemaal makkelijk en betrouwbaar te maken en bestellen bij Webprint.nl . Ja, uiteraard kun je ook foto’s in normaal formaat bestellen bij Webprint. Het is heel goed te begrijpen dat je gewoon alle foto’s die je bewondert graag fysiek wilt kunnen zien! Stuur alle massa’s maar op, het is daar toch maar acht cent per foto 😉

 

Heel veel plezier en laat je passie naar buiten!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com