U bevindt zich hier: Home » moeders » Goed gesprek met puber tips

Goed gesprek met puber tips

Geschreven door Elenea
Goed gesprek met puber tips

Bron: thestar.com

Goed gesprek met puber tips. Je kent ze wel: die nukkige pubers die niets willen vertellen. Ze zitten helemaal in hun eigen wereld en daar hoor je als ouder niet bij. Toch is het zaak om in de gaten te houden wat ze bezighoudt. Een goed gesprek aan de keukentafel loopt nooit zoals je dat van tevoren plant. Want dan moeten ze je echt aankijken en dat is in veel gevallen bij een “goed gesprek” wat al te direct.

Goed gesprek met puber tips

Daarom neem ik graag 1 kind mee in de auto om bij te kletsen. Ze hoeven je niet aan te kijken en durven daardoor meer te vertellen. Ook zijn er geen storende externe factoren (lees: broers of zussen).

Mijn pubertip: verzin een leuk uitstapje met de auto met 1 puber en kijk maar hoe het loopt. Probeer in ieder geval de tips ter harte te nemen, maar forceer niets. Pubers hebben daarvoor een 6e zintuig.  Lukt het toch, dan levert het soms pareltjes van gesprekken op. Wel op de weg blijven letten, hoor!!

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Ester Schiphorst november 14, 2009 - 1:24 pm

Eén van mijn puber dochters moet iedere dag met de auto naar het station gebracht worden en ’s middags haal ik haar weer op. en inderdaad dan hoor je de verhalen, over school, over de liefjes, over veel dat haar bezig houd. Prima Tip!!!!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com