Gerelateerde artikelen

  • Adventskalender met stap voor stap uitleg Adventskalender met stap voor stap uitleg
  • Kerst raamhanger maken voor Kerstmis Kerst raamhanger maken voor Kerstmis
  • Sinterklaas snoepketting maken kan iedereen Sinterklaas snoepketting maken kan iedereen
  • Grote bril maken als Sinterklaas surprise Grote bril maken als Sinterklaas surprise
  • Danspaar maken als Sinterklaas surprise Danspaar maken als Sinterklaas surprise
  • Hoe macrame knopen, stap voor stap uitleg Hoe macrame knopen, stap voor stap uitleg
hobby

Pointillisme oefening met inspirate van kunstenaar

Pointillisme oefening met inspirate van kunstenaar
opzet pointillisme

Pointillisme oefening met inspiratie van kunstenaar. Pointillisme is een schildertechniek die aan het eind van de negentiende eeuw werd beoefend. Typerend is het gebruik van stippen die ongemengd op het doek worden geplaatst. En dat is best moeilijk, want je dient wel enige ervaring te hebben met het mengen van kleuren.

Pointillisme oefening met inspirate van kunstenaar

Zoek op internet naar een pointillisme afbeelding van een expert (kies voor een gedeelte van een kunstwerk of kies voor een eenvoudig voorbeeld) welke je aanspreekt. Ik heb mijn voorbeeld met kleurpotlood uitgewerkt. Van tevoren had ik de kleuren die ik wilde gebruiken apart gelegd en daar moest ik het mee doen. Gaandeweg merkte ik welke kleuren over elkaar een nieuwe kleur maakten. Maar voor mij bleef het best moeilijk om te mengen. Over mijn werk ben ik wel tevreden en ik ga nog even verder met het werken naar een mooi eindresultaat.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?