U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » naald en draad en textiel » Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein

Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein

Geschreven door Elenea

Gratis kleine borduurpatronen en kruissteekpatronenBorduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein. Alfabet letters met en zonder mannetje, bijna alle dieren, heel veel Baby dingen, vakantie en natuur motieven en nog veel meer kleine kruissteekpatronen om te borduren. Leuk om lakentjes, sloopjes, kussentjes, kleding, spijkergoed, rompertjes e.a. mee te versieren.

Kruissteek borduren
De kruissteek bestaat uit 2 halve kruissteken die in tegenovergestelde richting over elkaar heen liggen. Het mooiste resultaat wordt bereikt als alle bovenste diagonalen van de kruissteken in dezelfde richting liggen. Een mooi en regelmatig kruissteek borduurwerk krijg je door eerst de onderste helften van een rij kruissteken te borduren en daarna de bovenste helft. De onderste helft loopt van rechtsonder naar linksboven (of andersom) en de bovenste van linksonder naar rechtsboven (of andersom). Het plaatje laat een voorbeeld zien van hoe een rij kruissteken van rechts naar links gemaakt kan worden, maar de rijen kunnen ook van links naar rechts, diagonaal, van onder naar boven of andersom gemaakt worden.

Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein

Deze patronen kunnen worden gebruikt voor kruissteek of voor haakwerk (kies dan “in filet”, dat is zwart/wit).
Voor al die gratis patroontjes en motiefjes klik je op Shona’s Place of maak je keuze uit onderstaande onderwerpen :

Alphabet
Dieren
Baby dingen
Vakanties
Natuur
Diversen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com