Gerelateerde artikelen

  • Persoonlijk cadeau zelf borduren met initialen Persoonlijk cadeau zelf borduren met initialen
  • Gratis patroon peuter luierbroekje Gratis patroon peuter luierbroekje
  • Verjaardagskalender simpel en gratis Verjaardagskalender simpel en gratis
  • Gratis patroon katoenen luier van stof Gratis patroon katoenen luier van stof
  • Keuken simpel nieuwe look geven met deze tip Keuken simpel nieuwe look geven met deze tip
  • Hoes maken voor paspoort of boek met werkbeschrijving Hoes maken voor paspoort of boek met werkbeschrijving
hobby

Dribbel DMC gratis borduurpatroon

DMC Dribbel kruissteekpatroon bordurenDribbel DMC gratis borduurpatroon. Even een klein borduurwerkje maken voor de kinderkamer. Met dit patroontje kan je direct aan de slag. DMC (splijt)garen en/of borduurzijde bestel je bij de Hobbydoos.
Ook de onbedrukte borduurstoffen (stramien) kan je daar bestellen.

Dribbel DMC gratis borduurpatroon

Een kruissteek bestaat uit 2 halve kruissteken die in tegenovergestelde richting over elkaar heen liggen. Het mooiste resultaat wordt bereikt als alle bovenste diagonalen van de kruissteken in dezelfde richting liggen. Een mooi en regelmatig kruissteek borduurwerk krijg je door eerst de onderste helften van een rij kruissteken te borduren en daarna de bovenste helft. De onderste helft loopt van rechtsonder naar linksboven (of andersom) en de bovenste van linksonder naar rechtsboven (of andersom). Deze plaatjes laten voorbeelden zien van hoe een rij kruissteken van rechts naar links gemaakt kan worden, maar de rijen kunnen ook van links naar rechts, diagonaal, van onder naar boven of andersom gemaakt worden.

Klik op de afbeelding om het patroontje groot te zien en te printen.

TIP: Mooie gratis DMC borduurpatronen

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?