U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Handenarbeid tegen depressiviteit en stress

Handenarbeid tegen depressiviteit en stress

Geschreven door Elenea
Handenarbeid tegen depressiviteit en stress

Bron: www.drozthegoodlife.com/diy-projects-relieve-stress/

Handenarbeid tegen depressiviteit en stress. Wie de hele dag met zijn hoofd werkt, kan sterk verlangen naar bezig zijn met de handen: een concreet en uniek product maken, van begin tot eind. Begin je dan een werkplaats voor glas-in-loodramen, of kan het beter een hobby blijven?

Handenarbeid tegen depressiviteit en stress

Handenarbeid is werk dat je met je handen en klein gereedschap doet. Voorbeelden zijn : breien, knutselen en andere ontspannende vormen van creatief bezig zijn. Materialen kunnen zijn:  hout, klei, kunststof, papier, verf etc.
Handenarbeid is een activiteit die bestaat uit het maken van decoratieve werken met diverse materialen en gereedschappen. Het stimuleert de creatieve ontwikkeling en het daagt je uit te waarnemen en te denken: hoe zit iets in elkaar, waar begin ik en hoe kan ik verder gaan. Dat geeft afleiding en ontspanning. Door bezig te zijn met je handen en je hoofd wordt geleerd moeilijkheden aan te pakken, door te zetten, uit te proberen en vindingrijk te zijn.
Samen creatief bezig zijn bevordert de onderlinge contacten door samenwerken, materiaal delen en elkaar helpen.

Dus heb je stress in je werk of ben je (licht) depressief, probeer dan met handenarbeid je afleiding en ontspanning te vinden. Doe wat bij je past. Ook fotograferen in de buitenlucht en vrije natuur kan je afleiding en ontspanning geven.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Annermarie januari 29, 2018 - 10:58 am

Erg mooi. Ga ik doen om een kaftje voor een albumpje (foto) te maken.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com