U bevindt zich hier: Home » hobby » Kalkvlekken verwijderen op terracotta bloempot

Kalkvlekken verwijderen op terracotta bloempot

Geschreven door Elenea

Kalkvlekken verwijderen op terracotta bloempotKalkvlekken verwijderen op terracotta bloempot. Deze vlekken van kalkaanslag vind je  langs de randen en op de platte vlakken van de bloembak of plantenpot. Deze vlekken verwijderen doe je met water en een scheutje azijn erdoor.

Kalkvlekken verwijderen op terracotta bloempot

Je gebruikt dus een emmer die je vult met een scheut schoonmaakazijn en water. Als er veel kalkaanslag aan de pot zit, laat je de pot een dag, of langer, in de emmer staan en daarna borstel je de pot schoon met een (afwas)borstel en daarna spoel je de pot af onder de (buiten)kraan. Helemaal goed om de schone potten één of twee dagen in schoon regenwater te laten staan en daarna goed laten drogen.

Zitten er al planten in de terracotta pot met klakaanslag, dan borstel je die schoon en spoel je de pot af met de tuinslang.

Haha, en omgekeerd.
Nieuwe terracotta bloempotten een oude look geven.
Bekijk de video

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?