Gerelateerde artikelen

  • Lammetjes knutselen en maken als decoratie Lammetjes knutselen en maken als decoratie
  • Lintje of decoratie speld zelf maken Lintje of decoratie speld zelf maken
  • Kelly bag van Hermes als bouwplaat tas Kelly bag van Hermes als bouwplaat tas
  • Bouwplaat zeester om te vouwen en te plakken Bouwplaat zeester om te vouwen en te plakken
  • Speldenkussen naaipatroon uit twee vierkantjes Speldenkussen naaipatroon uit twee vierkantjes
  • Trappelzak slaapzak gratis naaipatroon Trappelzak slaapzak gratis naaipatroon
hobby

Kip speldenkussen quilten met gratis patroon

Kip speldenkussen quilten met gratis patroonKip speldenkussen quilten (patchwork maken) met gratis patroon. Altijd al een origineel speldenkussen willen maken, dan is dit een leuk gratis patroon. Diverse lapjes quilt (naai) je aan elkaar in de vorm van de kip.
Naai er de uit vilt geknipte kam en snavel aan zoals bij deze stap voor stap werkuitleg.

Kip speldenkussen quilten met gratis patroon

Een speldenkussen is een klein kussentje waarop je spelden en naalden bewaard, zodat tijdens het naaien en handwerken de spelden en naalden makkelijk kunnen worden gepakt. Tegelijk zijn ze daarmee veilig opgeborgen.

Voor het vullen van je speldenkussen gebruik je fiberfill (poppenvulling, synthetische watten, aquariumwatten) en dan stevig opvullen. Je kunt ook schuimrubber gebruiken, maar sommige soorten schuimrubber kzijn best lastig zijn om de spelden er in te prikken en weer uit te halen. Het allerbeste werkt piepschuim, maar dat moet je dan wel goed op maat maken van de kip.