Gerelateerde artikelen

 • Verrassing schrijven op glas of spiegel Verrassing schrijven op glas of spiegel
 • Fietswiel recyclen tot kroonluchter of lamp Fietswiel recyclen tot kroonluchter of lamp
 • Poezieplaatjes op de muur is origineel Poezieplaatjes op de muur is origineel
 • Muur decoreren met gratis klok sjabloon Muur decoreren met gratis klok sjabloon
 • Inspiratie muur achter je bureau tips Inspiratie muur achter je bureau tips
 • Schelpen zoeken en thuis knutselen Schelpen zoeken en thuis knutselen
hobby

Muurschildering maken met simpele stappen

 

Muurschildering maken met simpele stappenMuurschildering maken met simpele stappen. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker: Unieke muurschilderingen met de mooiste afbeeldingen en motieven. Maar je weet niet door wie je ze kunt laten maken, en als je iemand kent die het kan, dan kost het je veel geld. Zou het niet veel leuker zijn om je eigen muurschildering te maken? Wat zeg je? Kan ik niet? Ik denk van wel. Ik ga wat simpele stappen met je doornemen om je te helpen je eigen unieke muuschildering te verven.

Hoe eigen muurschildering maken

 1. Doe inspiratie op in magazines en op websites waar je mooie voorbeelden in kunt vinden. Denk vrij. Kleuren, vormen, gevoelens, muziek.. alles kan je helpen.
 2. Maak een ontwerp. Niet één, maar meerdere. Begin eerst met het schalen van je muur. Is je muur 2 meter hoog, dan breng je hem op papier bijvoorbeeld naar 20 cm. Vervolgens ga je je ontwerp in grote lijnen opzetten en eindig je met kleuren en details.
 3. Zorg voor een goede ondergrond en plak alles af waar je geen verf wilt hebben. Op behang kun je bijvoorbeeld niet goed verven/spuiten, dus ga daar eerst met latex of gekleurde muurverf overheen. Als je met spuitverf gaat werken dan zul je de vloer en alles wat je in de ruimte laat staan goed moeten afdekken met afdekzeil. Van spuitverf krijg je namelijk enorm veel nevel. Verder is het verstandig om goed te ventileren, en een mondkapje en handschoenen te dragen.
 4. Laat je fantasie de vrije loop! Begin bijvoorbeeld met een basiskleur en schilder vervolgens de vormen van je ontwerp of gebruik je (voorbereide) stencils.
 5. En daarna maak je natuurlijk een foto van je eigen unieke muurschildering en laat je hem zien op Hobby.Blogo.nl. Lukt het je nou helemaal niet, dat kun je altijd nog een paar professionele artiesten inschakelen zoals muurdokter.nl

Dank Bertus !!!!