Gerelateerde artikelen

  • Caramel toffees maken met kinderen en dit recept Caramel toffees maken met kinderen en dit recept
  • Recept bramenjam voor twee potten Recept bramenjam voor twee potten
  • Warme rode wijn met kruiden recept Warme rode wijn met kruiden recept
  • Appel als kaarsenkandelaar zelf maken Appel als kaarsenkandelaar zelf maken
  • Recept taaitaai pop geeft Sinterklaas sfeer in huis Recept taaitaai pop geeft Sinterklaas sfeer in huis
  • Receptenboek maken als Sinterklaas surprise Receptenboek maken als Sinterklaas surprise
hobby

Recept appelstroop maken met rijpe appels

Recept appelstroop maken met rijpe appelsRecept appelstroop maken met rijpe appels. Voor 500 gram appelstroop was je 3 kilo appels en snij er de slechte plekken uit. Kook de appels in een laagje water in circa 30 minuten tot moes. Af en toe roeren. Leg een theedoek in een zeef en laat de appelmassa ± 1 dag (24 uur) uitlekken en het sap opvangen.

Recept appelstroop maken met rijpe appels

Kook de sap in ± 2 uurtjes onder af en toe roeren op een zacht vuur in, schep het schuim er regelmatig af en hou het goed in de gaten, dat het niet kan aanbranden !!!
Test na 1 1/2 uur de sap op dikte. De afgekoelde stroop moet als een draad aan de lepel blijven hangen. Niet te dik laten worden, want dat smeert niet goed.
Doe de stroop in goed schoongemaakte en goed af te sluiten glazen potjes.
Niet langer dan 4 maanden te bewaren.

Appelstroop is dus een donkere stroop of gelei gemaakt van appels en suiker. Het smaakt lekker op brood en is ook een prima ingrediënt in recepten voor zowel warme als koude gerechten. Appelstroop op een pittig stukje kaas of cervelaat wordt smaakt super lekker.

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?