Gerelateerde artikelen

 • Sfeerlichtje maken door printen op goudpapier Sfeerlichtje maken door printen op goudpapier
 • Kerstman maken uit lapjes vilt Kerstman maken uit lapjes vilt
 • Recept sop nat vilten voor het vervilten van wol Recept sop nat vilten voor het vervilten van wol
 • Sinterklaas surprise zelf maken b.v. skateboard Sinterklaas surprise zelf maken b.v. skateboard
 • Sinterklaas snoepketting maken kan iedereen Sinterklaas snoepketting maken kan iedereen
 • Haarspeld maken met zoetwaterparels en lijm Haarspeld maken met zoetwaterparels en lijm
hobby

Mod Podge en grote bedel maken met eigen afbeelding

Mod Podge en grote bedel maken met eigen afbeeldingMod Podge en grote bedel maken met zelf gekozen afbeelding. Een glas cabochon zelf maken met glas, plaatje en Mod Podge. Met deze tutorial zie je stap voor stap hoe je zelf een grote bedel kunt creëren met een prentje en Mod Podge. Oefening baart kunst, want het is echt een techniek die je moet oefenen.

Mod Podge en grote bedel maken

Wat heb nodig om je eigen cabochons (grote bedel) te maken?

 • Mod Podge is het product dat gebruikt wordt om het plaatje te laten hechten aan de cabochon. De Mod Podge gebruiken ze voor twee verschillende redenen: ten eerste willen ze de afbeelding sealen (beschermen) en ten tweede willen ze deze lijmen aan de cabochon.

Je kunt niet elk type lijm gebruiken om de afbeelding tegen het glas te plakken. Veel lijmen drogen niet transparant op. Daarnaast zijn bepaalde lijmen agressief en zullen ze de inkt van de afbeelding aantasten.

 • Je hebt plaatjes nodig die op hoge kwaliteit geprint zijn, op dik papier.

Je kan naar de kringloop winkel gegaan, en daar kunstboeken aanschaffen. Het is een goedkope manier om mooie prentjes te vinden die echt een goede kwaliteit hebben.

 • Een simpel kwastje gebruik je om de Mod Podge aan te brengen
 • Een pen om de afbeelding uit te tekenen.
 • Een schaartje om de afbeelding uit te knippen.
 • Een theedoek om de cabochon schoon te maken.
 • Bekijk de stap voor stap afbeeldingen en werkuitleg bij beadmixerstyle.nl/Maak_je_eigen_glas_cabochon_tutorial

Wat is een cabochon

Een cabochon is een grote bedel dat gebruikt wordt in sieraden en haaraccessoires en als decoratie op kleding. Een cabochon is een grote platte ‘kraal’ zonder rijggat. Het heeft een vlakke achterkant, zodat het op meerdere ondergronden verwerkt kan worden. Ze zijn in diverse soorten, maten en materialen te koop. Er zijn cabochons van halfedelsteen, glas, fimoklei, porcelein, schelp, hout en van resin (kunsthars).

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?