U bevindt zich hier: Home » kinderkamer » Inrichten kinderkamer tips en handige weetjes

Inrichten kinderkamer tips en handige weetjes

Geschreven door Elenea

Inrichten kinderkamer tips en handige weetjesInrichten kinderkamer tips en handige weetjes. Bij het inrichten van een baby- of kinderkamer kun je je creativiteit natuurlijk helemaal de vrije loop laten gaan, maar er zijn een aantal spullen die echt niet mogen ontbreken en een aantal dingen waar je wel rekening mee moet houden. Welke dingen dat zijn? Dat lees je in dit artikel.

Inrichten kinderkamer tips en handige weetjes

Het geslacht

Het geslacht kan aan de ene kant wel, maar aan de andere kant juist niet bepalend zijn voor de inrichting van de kamer. Wanneer je bezig bent met de (her)inrichting van de kamer van je peuter of kleuter is het natuurlijk erg leuk om juist wel te doen: een stoere jongenskamer of een prachtige prinsessenkamer.
Maar wanneer je in verwachting bent, ben je niet altijd op de hoogte van het geslacht. De oplossing? Kiezen voor een uniseks babykamer met neutrale meubeltjes of juist een andere leuke knalkleur. Eventueel kun je na de geboorte van de baby nog kiezen om accessoires in het roze of blauw toe te voegen. Het voordeel van een neutrale uniseks babykamer is natuurlijk wel dat je deze voor een eventuele volgende weer kunt gebruiken, zonder hiervoor al te veel aanpassingen te moeten hoeven doen. Ook leuk is om juist in thema’s te denken, waardoor je het geslacht helemaal achterwege kunt laten. Denk hierbij aan thema’s als het bos, op vakantie of een bepaalde sport.

Functioneel en praktisch

Een babykamer moet niet alleen mooi zijn, maar daarnaast ook functioneel en praktisch zijn. De baby ligt er dan wel het grootste gedeelte van de dag te slapen, maar voor jou moet het juist handig zijn. Een baby moet een aantal keer per nacht gevoed worden, voor jezelf is het dus veel praktischer dat er een comfortabele stoel in het kamertje staat.
Ook een commode die voor jouw lengte gemaakt is, is van belang aangezien je kleine spruit hier regelmatig op verschoond moet worden. Zorg er dan ook voor dat je iets van een prullenbak of afvalemmer hebt waarin je vieze luiers tijdelijk kunt opbergen. Rondslingerende spullen en losliggende vloerkleedjes en snoeren zijn ook not done in een babykamer. Wanneer je ’s nachts (of overdag) je huilende baby in slaap wilt wiegen, leveren deze dingen alleen maar gevaar op waardoor je zou kunnen struikelen.

Veiligheid

Het allerbelangrijkste waar je rekening mee dient te houden bij het inrichten kinderkamer is de veiligheid. Je zoon en/of dochter mag natuurlijk niets overkomen. De meubeltjes moeten uiteraard altijd aan bepaalde veiligheidseisen voldoen, maar daarnaast zijn er nog andere zaken met betrekking op die veiligheid. De gezondheid van uw zoon of dochter staat altijd centraal, zo ook in de slaapkamer. Een gezonde baby- of kinderkamer is tussen de 16 en 18 graden en moet constant worden geventileerd. Let er bij de plaatsing van het bed op dat deze niet in de volle zon, in de buurt van de verwarming of op de tocht staat. Speelgoed en knuffels in bed zijn erg leuk, maar zorg er wel voor dat deze de bewegingsvrijheid en de ademhaling niet kunnen belemmeren. Haal de knuffels en het speelgoed dus weg wanneer er geslapen moet worden.

Ben je bezig met de inrichting van de kinderkamer? Vind hier voorbeeld foto’s van de originele kinderkamer en de beste webadressen waar je de producten direct aanschaft.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com