U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Letters mozaieken voor thuis of tijdens feest

Letters mozaieken voor thuis of tijdens feest

Geschreven door Elenea

Letters mozaieken voor thuis of tijdens feestLetters mozaieken voor thuis of feest. Letters vormen een mooie blikvanger in huis, bedrijf of allerlei andere ruimten. Ze geven vaak een emotionele meerwaarde aan de ruimte. Letters zijn er in zeer veel maten, lettertypen en materialen. Veel letters die je her en der ziet, zijn gemaakt van tempex; makkelijk in de verwerking omdat ze licht en toch stevig zijn. De letters hebben een mooie afwerking gekregen, zodat het geheel er robuust en gelikt uit ziet.

Letters mozaieken voor thuis of feest

Eén van de manieren om letters op een mooie wijze te decoreren, is ze te mozaïeken. Hierbij een beschrijving hoe je te werk kunt gaan bij het letters mozaieken:

  1. Bepaal eerst de grootte van de letters. Houd hierbij rekening met de grootte van je mozaïeksteentjes; te grote mozaïeksteentjes op een te kleine letter geven niet het mooiste resultaat. Bedenk ook eerst een patroon en teken dat desgewenst uit op de letter.
  2. Voorzie de verticale randen van tape; dit voorkomt dat bij het voegen van de kieren de zijkanten vies worden door het voegsel. Breng daarna lijm op een vlak aan en plak de steentjes. Werk zo vlak voor vlak af van de letter.
  3. Wanneer de letter gemozaïekt is, dient het geheel te drogen. Houd hierbij rekening met de droogtijd van de lijm.
  4. Wanneer de mozaïeksteentjes voldoende gehecht zijn, kan er ingevoegd worden. Leng het voegselpoeder aan met water (let op de juiste verhouding water / voegsel!) en breng een deel van het voegsel aan op het gemozaïekte oppervlak. Smeer met je vingers de kieren goed vol met het voegsel, zodat er nergens nog openingen zijn. Vergeet niet de randjes!
  5. Zodra alles is ingevoegd, neem je met een vochtige spons het overtollige voegsel af. Laat het geheel daarna ca. 15-30 minuten drogen. Vervolgens ga je met een vochtige doek over het oppervlak, zodat je de grootste “sluier” wegneemt. Dit kun je enkele uren later nogmaals doen, zodat alle sluier van de steentjes gehaald is.
  6. Haal de tape, die in het begin aan de zijkanten is aangebracht, van de letter af (doe dit voorzichtig, tempex kan makkelijk breken). Indien gewenst kan aan de achterzijde nog een hangertje geplaatst worden, of kun je gebruik maken van dubbelzijdige tape om het op te hangen.

Bij Cristallo kun je terecht voor betaalbare tempex letters. Zij hebben ook complete pakketten per letter, die zeer geschikt zijn voor bijv. kinderfeestjes.

Wil je een compleet woord, een naam of een andere term maken als eyecatcher op je wand: kijk dan eens bij mozaiekletters !  Daar kun je complete pakketten bestellen in meerdere verschillende kleurcombinaties, met alle materialen en hulpmiddelen in het pakket. Op de site vind je ook vele voorbeelden om ideeën op te doen. Een duidelijke instructiefilm wijst je nog eens de weg naar een prachtig eindresultaat.

HOT ITSAGIRL MOZAIEK Mozaiekletters

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com