U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Sinterklaasavond en pakjesavond

Sinterklaasavond en pakjesavond

Geschreven door ellenhobby
Sinterklaasavond en pakjesavond

Sinterklaasavond en pakjesavond

Sinterklaasavond en pakjesavond kan je natuurlijk op elk moment vieren dat het jou uitkomt.. Vaak is het met jonge kinderen een goed plan om ’s middags de pakjespret te organiseren, want dan kunnen ze, voordat ze naar bed gaan nog lekker even spelen als de visite weer naar huis is.

Sinterklaasavond en pakjesavond

Vlak na de 2e wereldoorlog was het oer-Hollandse sinterklaasfeest alleen maar je schoen zetten op pakjesavond en dat was natuurlijk super spannend en geheimzinnig. Naarmate de mensen het financieel beter kregen veranderde Sinterklaas in een echte kindervriend, die de kinderen met zijn Pieten thuis met een zak vol cadeautjes bezocht.

 

Eerst waren het nog zelfgemaakte cadeautjes en niet veel later werden het gekochte cadeaus. Pakjesavond is inmiddels niet meer alleen voor kinderen. Volwassenen geven elkaar, meestal anoniem, cadeaus met of zonder een gedicht, en soms ook nog verpakt als een surprise. Met lootjes trekken wordt een soort spanning gecreëerd, want van wie  heb je dat cadeau gekregen…….?
En inmiddels is het sinterklaas dobbelen een hot item.

Sinterklaasavond en pakjesavond. Bron kleurplaat: service.kleurplaat.com

Sinterklaasavond en pakjesavond. Bron kleurplaat: service.kleurplaat.com

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com