U bevindt zich hier: Home » hobby » Parachute als sinterklaas surprise knutselen

Parachute als sinterklaas surprise knutselen

Geschreven door ellenhobby

Parachute als sinterklaas surprise knutselenParachute als sinterklaas surprise knutselen. Je kan kiezen van stof (op de naaimachine) of van (stevig) papier en dan plakken. Je kan de parachute natuurlijk ook van papier maché maken. Uit de hier onderstaande werkbeschrijving kan je jouw model samenstellen.
Maak de parachute lekker groot met mooie kleuren. In de chute doe je je cadeau en dan opvullen met krantensnippers en met papiertape dichtplakken en beschilderen. Aan de touwen hang je een foto van een parachutespringer gemaakt van een foto (eventueel vergroten met het kopieerapparaat) en daar plak je een vrolijk lachende foto van het gezicht van jouw gelukkige op met eventueel een bedrag aan euro’s om te sparen voor een duosprong.

Parachute als sinterklaas surprise knutselen

Een eenvoudiger idee is om op een groot stuk karton één of twee grote parachute(s) te tekenen en die te kleuren met verf. De vrolijke foto van het gezicht van de gelukkige plak je op de foto van een parachutespringer en plak je onderaan de touwen op het karton. Het geheel snij je uit het karton. Kan je na de Sinterklaas inlijsten, maar dan met de foto van de echte duosprong. Het cadeautje plak je vast aan de achterkant van de parachute (of tussen de twee kartonnen parachutes).

 1. Eenvoudige parachute om te kleuren of te vergroten met het kopieerapparaat
 2. Vergroot deze echt gave parachutespringer
 3. Meerdere kleurplaten van parachutespringen voor je surprise

Korte uitleg parachute maken van papiermache

 1. Hoe groter je de ballon koopt, hoe groter je parachute. Blaas de ballon op en bind hem dicht.
 2. Scheur flinke repen krantenpapier
 3. Maak het behangplaksel aan zoals vermeld op de verpakking (maak niet te veel !!!)
 4. Plak zo glad mogelijk twee of drie lagen repen krantenpapier om de bovenste helft van de ballon en maak de repen goed nat met de behanglijm.
 5. Laat de papiermache ballon goed drogen bij de CV ketel
 6. Als het papier-maché goed is uitgehard prik je een gaatje bij het tuitje van de ballon. De ballon loopt leeg.
 7. Boor er voorzichtig langs de rand gaatjes is en maak er de even lange touwtjes aan vast
 8. Is je cadeau geen bon voor een duosprong, dan doe je jouw cadeautje er in en plak je de onderste helft dicht met karton en papiertape (=kan je op schilderen met acrylverf) NIET OVER DE GAATJES PLAKKEN !!!!
 9. Beschilder het geheel met onverdunde acrylverf
 10. Aan de touwtjes hang je een foto van een parachutespringer gemaakt van een foto (eventueel vergroten met het kopieerapparaat) en daar plak je een vrolijk lachende foto van het gezicht van jouw gelukkige op met eventueel een bedrag aan euro’s om te sparen voor een duosprong.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Jop november 25, 2013 - 7:12 pm

Bedankt voor de uitleg, hebben jullie er toevallig ook nog foto’s van? Alvast bedankt.

Reageer
Elenea november 26, 2013 - 3:33 pm

@Jop. Helaas heb ik geen foto. Wil je mij een foto sturen als je het gemaakt hebt….. dan plaats ik die bij het artikel……

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com