U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Bekleden van een kussen met meubelstof of meubelleer

Bekleden van een kussen met meubelstof of meubelleer

Geschreven door Elenea

Bekleden van een kussen met meubelstof of meubelleerBekleden van een kussen met meubelstof of meubelleer. Bekleden van kussens kan op meerdere manieren gedaan worden. Voordat je aan deze klus begint dien je eerst het kussen op te meten voor het bestellen van de juiste hoeveelheid meubelstof.  

Bekleden van een kussen met meubelstof of meubelleer

Opmeten meubelstof

Dit kun je opmeten door middel van de maten op papier te zetten. Je kan ook  een langwerpig venster op een papier zetten en dan is de breedte vanaf het papier gezien de breedte van stof en of kunstleer, zo kun je de maten in dit venster zetten tot een breedte  van het uitgekozen materiaal, en ga je naar onderen toe tot je alles in dit venster hebt gezet, zo kunt je dan de maten van boven naar beneden bij elkaar optellen en dan vind je de meters die je nodig hebt. Het is daarbij verstandig nog iets extra meubelstof bij te rekenen.

Opmeten meubelleer

Voor meubelleer is dit echter anders, hierbij neem je de strakke maten van stiknaad tot stiknaad hieruit haal je de vierkante meters en je doet dit keer 1,6 voor het snijverlies dan heb je altijd voldoende. Als je een strak kussen hebt kun je de maten opnemen en dit op het materiaal aftekenen. Voor de controle doe je hier een daar een knipje plaatsen daar waar de delen aan elkaar moeten, zodat je dit als richtpunt kunt aanhouden.

Het uitknippen van de meubelstof

Als je een kussen hebt met rondingen en vreemde contouren kun je de bestaande bekleding los halen en dit als knip-mal gebruiken. Let wel op: De bestaande meubelstof zal altijd iets uitgerekt zijn, hier dient men wel rekening mee te houden alvorens je de schaar in de nieuwe meubelstof zet. Je kunt ook een doorzichtig  materiaal op het bestaande kussen leggen en dan de stiknaden overnemen op dit materiaal zo kun je ook de mal eraf halen, hier dient men dan nog wel ongeveer 7 a 8 mm extra te nemen voor het aan elkaar stikken. Ik zelf teken de contouren in de pc en die worden dan nadien bewerkt en voorzien van knipjes.

Bij Voordeelstoffen.nl wordt dit uitsnijden van het meubelstof met de CNC machine gedaan, dit gaat erg snel en nauwkeurig. Kijk hier voor meer informatie over stofferen met meubelstof.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com