U bevindt zich hier: Home » hobby » Kweekglas tuinklok cloches en antivriespotjes

Kweekglas tuinklok cloches en antivriespotjes

Geschreven door Elenea

Kweekglas tuinklok cKweekglasloches en antivriespotjesKweekglas tuinklok cloches en antivriespotjes. Een kweekglas wordt dus ook tuinklok of cloches genoemd. Het is een klokvormig glazen of aardewerken stolp. Hierin worden stekjes beschermd tegen de vorst en slakken.

Kweekglas tuinklok cloches en antivriespotjes

Ook beinvloedt de stolp het groeiproces. Sommige stolpen hebben een of meerdere kleine openingen. Deze zijn bedoeld om overdag de hitte en het teveel aan vocht te laten verdampen. Deze moet je dus dichtmaken als er nachtvorst komt. Zitten er geen gaten in, zet ze dan wat schuin door aan één kant een stukje aardewerk eronder te leggen. Maar let ook hierbij op de nachtvorst!!

TUINTIP:
Maak zelf antivriespotjes van aardewerk bloempotten. Koop stevig breed keperband. Knip een reep en leg er een knoop in. Trek de lus door het afwateringsgaatje van de aardewerk bloempot.
Hierdoor kan je de potjes aan de lus tillen en staat decoratief.

De glazen tuinstolp is een gewild verzamelobject, maar dus ook nog een goed gebruiksvoorwerp. Je kan ze nog volop vinden in Frankrijk en Engeland en in België op de antiekmarkten.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com