U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » hout e.a. bewerken » Gratis patronen figuurzagen dieren en meer

Gratis patronen figuurzagen dieren en meer

Geschreven door Elenea

Gratis patronen figuurzagen dieren en meerGratis patronen figuurzagen dieren en meer. Is figuurzagen jouw hobby en weet je niet zo goed waar je mee aan de slag kan. Hier vind je originele ideeen om te figuurzagen. Neem de afbeeldingen en de contouren over op het hout en zaag ze netjes en secuur uit. Helemaal mooi om je figuurzaagwerk te beschilderen.

Gratis patronen figuurzagen dieren en meer

Figuren zagen is een hobby. Met behulp van een figuurzaag zaag je allerlei figuurtjes in dun triplex of MDF (Medium Density Fibreboard). Het bestaat uit fijngemalen houtvezels die worden gemengd met kunstharslijm en in droge toestand geperst.

Bij het zagen van figuren maak je soms gebruik van een figuurzaagbeugel, verschillende maat zaagjes, een figuurzaagplankje, een klem

Ontwerpen
Teken eerst een grove schets en maak vervolgens van alle onderdelen een werktekening op ware grootte. Breng de tekening met behulp van carbon. papier op het materiaal over. Let er wel op dat het werkstuk niet groter kan zijn dan maximaal 2 X de lengte van de zaagbeugel. Lees verder bij figuurzagen voor beginners

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Jan Steurs november 2, 2017 - 8:33 am

Ik ben op zoek naar een wanddecoratie (3-dimensioneel) van een elandgewei om uit te zagen (figuurzaag) en daarna in elkaar te steken en tegen een muur te hangen. Heb het gezien in een hotel in Nederland. Maar ik kan daar nergens een voorbeeld van vinden.

Reageer
Nadine januari 26, 2021 - 8:01 pm

zou graag een patroon hebben van een naaidoos om met figuurzagen te maken

Reageer
ellenhobby januari 27, 2021 - 4:42 pm

@Nadine. Een klein, praktisch en overzichtelijk naaikistje voor de meest elementaire spullen die je nodig hebt voor het naaien en herstellen van … van alles.
Klik hier voor de werkuitleg voor het maken van een naaikistje.

Reageer
Alice januari 2, 2022 - 2:57 pm

Beste Elenea, heb je misschien ook een tekening van een lief olifantje met zijn slurf omhoog? Ik wil een groeimeter maken voor mijn kleindochter en vindt dat een leuk figuur om te zagen.

Reageer
ellenhobby januari 4, 2022 - 3:00 pm Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com