U bevindt zich hier: Home » feestdagen » Maak en versier je eigen tutu

Maak en versier je eigen tutu

Geschreven door Constance

Als klein meisje wilde ik vroeger prinses of ballerina worden. En volgens mij zijn dat dromen die heel veel meisjes hebben en de reden voor deze ‘beroepen’? Natuurlijk de prinsessenjurken en de tutu’s van tule.

De tutu is helemaal terug van weggeweest en wordt tegenwoordig niet alleen door kleine maar ook door grote prinsessen gedragen. Want een tutu is eigenlijk de korte versie van een tule rok, en de tule rok is helemaal hip, zeker als je hem combineert met een wit tshirt of blouse. En met een mooie top erbij creëer je in no-time een avondjurk.

Wil je je kleine prinses verrassen met een echte ‘ballerina’ tutu dan kan je dit heel eenvoudig zelf doen. En bij het meest simpele model hoef je zelfs niet eens een naaimachine te pakken, je neemt een brede riem en koopt diverse stroken tule op rol en klaar ben je. En kijk hier voor meer tips en de DIY trics.

Ben je handig met naald en draad of de naaimachine, dan geeft een tutu gemaakt van diverse kleuren en lagen tule het mooiste resultaat. En om het af te maken, versier dan de bovenste laag tule met satijnen band en bevestig aan de achterkant van de taille een mooie strik van breed lint. En lint kopen gaat heel eenvoudig online, net als tule voor de tutu.

En voor 16.00 uur besteld, dan heb je de dag erna je bestelling bij je thuis, en kan je gelijk aan de slag voor je kleine prima ballerina.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com