U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » doe het zelf allerlei » Verftechnieken: zinkeffect en roesten

Verftechnieken: zinkeffect en roesten

Geschreven door Elenea

 

Verftechnieken: zinkeffect en roestenVerftechnieken: zinkeffect en roesten. Diverse verfeffecten, metaalimitaties zijn fresco, antiek, hout, marmer, decoratief roest en metaal. Je doet dat op een ondergrond van hout of papier. Bijvoorbeeld een houten kist(je) of een papieren doos(je).

Verftechnieken: zinkeffect en roesten

Bij deze website vind je verftechnieken.

Hieronder twee verftechnieken uitgelegd :

Zinkeffect
Eerst breng je een grijze verflaag aan en als die droog is een laag zilververf. Als dat droog is meng je op een schoteltje een klodder witte acrylverf met een klodder glaceerverf. Hoe meer glaceerverf, hoe transparanter wit het wordt en dat breng je met een (natuur)spons aan. Lekker onregelmatig en slordig. Maak het net echt. Met de föhn kan je het effect tussendoor bekijken. Je kan er nog een naad en nageltjes op schilderen (met licht en schaduw!).

Roesten:
meng bruine verf met zilverzand en breng daarmee een eerste laag aan en laat korrelig opdrogen. De tweede en de derde laag bestaan uit twee tinten oranjeverf, een lichte en een donkere. Deze verdun je met water en dep je met een spons. Vooral de hoeken en naden. Wil je snel het effect bekijken, dan kun je het oppervlak tussendoor föhnen. Hoe meer lagen, hoe ouder. Tenslotte knijp je de spons uit boven je object, zodat je authentieke oranje strepen krijgt.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

denise juni 20, 2006 - 5:26 pm

ik wil verven met marereffect maar link naar webwinkel werkt niet!!

Reageer
Elenea juni 20, 2006 - 5:56 pm

@Denise. De link is aangepast. Inderdaad was de webshop opgeheven. Ik heb een alternatief gevonden. Succes met schilderen.

Reageer
Kristel november 12, 2018 - 8:50 am

Hoi elena wat voor verf gebruik je hiervoor? Acrylverf of muurverf of wat anders?

Reageer
Elenea november 12, 2018 - 1:51 pm

@Kristel. Acrylverf of vraag naar passend alternatief in de verfwinkel. Succes en hgr Elenea.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com