U bevindt zich hier: Home » hobby » Tas maken net zo groot als jij wil

Tas maken net zo groot als jij wil

Geschreven door Elenea

Tas maken net zo groot als jij wil. Je kan de tas maken van katoen, wol, oude deken of kelimstof. Je hebt ook nog nodig een oude leren riem of twee lederen tashengsels. Maak twee lang gevlochten koorden. Koop klinknagels om de hengsels aan de tas te bevestigen. Deze tas is een idee uit een Libelle van heel lang geleden. Ik heb hem toen zelf gemaakt van een oude kussenhoes van tapijtstof. Helaas heb ik daar geen foto van gemaakt. Maar ik weet wel dat ik er lang plezier van heb gehad.

Tas maken net zo groot als jij wil

  1. Als je de tas uit vier lappen stof maakt, begin je met de delen met grove steken en met verschillende kleuren wol of katoen garen aan elkaar vast te maken. Sluit ook de zijnaden en de onderkant. Mooi als je aan de goede kant van de stof werkt.
  2. (a) Sla de bovenkant 5 cm naar binnen en naai de randen om en vast met grove steken en met verschillende kleuren wol of katoen garen
  3. Maak met een tornmesje (b) aan beide zijden een gat voor het koord. Werk dit gat mooi af met grove steek.
  4. Rijg met een draad de zoom vast (c)
  5. Trek de zelfgemaakt koorden met een grote veiligheidsspeld door de tunnel (5).
  6. Maak kwastjes en lees hier de werkbeschrijving.
  7. Bepaal zelf hoe lang je de hengsels wil hebben en sla ze met 2 klinknagels vast aan de tas door het leer en verstevig aan de achterzijde met stevige stof of stukje leer.

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com