U bevindt zich hier: Home » Textiel en stof sjabloneren om kussenhoes te maken

Textiel en stof sjabloneren om kussenhoes te maken

Geschreven door Elenea

Textiel en stof sjabloneren om kussenhoes te maken. Je koopt een blanke hoes voor je kussen. Uiteraard kan je ook zelf een kussenhoes maken.  Je maakt zelf een sjabloon en met textieverf breng je het patroon over op de stof. Heb je een kussenhoes gekocht, dan moet je natuurlijk tussen de lagen stof een stuk plastic leggen, zodat de verf niet doorlekt.

Textiel en stof sjabloneren om kussenhoes te maken

Teken zelf (nonchalant) een patroon (dessin) of print een patroon. Leg dit ontwerp, dessin, onder een stuk stevig folie en snij de vormen met een scherp stanleymes uit de folie. Dit is je sjabloon.

Leg het sjabloon op de stof en sjabloneer de vormen met textielverf op de stof. Zorg dat je sjabloon niet kan verschuiven. Laat het steeds goed drogen. Als laatste fixeer je de textielverf door het dessin te strijken volgens de gebruiksaanwizing bij de textielverf.

Sjabloneren is met zuinige verf aan een ronde kwast zachtjes en voorzichtig stempelen.

Een patroon of dessin kan zijn: de contouren van bladeren, bloemen, dieren etc……. Hou het simpel en redelijk groot, zodat het makkelijk uit de folie te snijden is. Dan laat ook de verf zich goed overbrengen op de stof.
Advies: Oefen eerst op een stukje stof.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com