U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Tafelkleed versieren met stempelen

Tafelkleed versieren met stempelen

Geschreven door Elenea
Tafelkleed versieren met stempelen
Tafelkleed versieren met stempelen

Autumn stamp imprint leaves, hand drawn sketch, Seamless vector pattern, herbal texture, decorative background for wallpaper, textile, packaging organic natural project, design cosmetic, fabric, card

Tafelkleed versieren met stempelen. Koop een kant en klaar effen tafelkleed of koop een stuk linnen en zoom de zijkanten om met een omslag, zodat het linnen kleed niet kan rafelen. Je gebruikt textielverf en je maakt de onderstaande simpele stempels.

Tafelkleed versieren met stempelen

Je maakt nu eerst een stempel. Om een ronde onderzetter bind je 4 stukken dik harig henneptouw in een + vorm. Plak het touw aan een kant vast aan de onderzetter met dubbelzijdig tape. 
Voor een tweede stempel gebruik je een kartonnen toiletrolletje. 
Doe de texielverf in een bakje dat groot genoeg is voor de stempels. 
Probeer het stempelen eerst even op papier, zodat je weet hoeveel verf je aan de stempel kan doen om luchtig de verf op het textiel te kunnen stempelen. Verdun de textielverf eventueel met een weinig water.

Stempel de figuren in een bepaald patroon. Met de touwstempel kan je dus ook een ster vormen. Wees creatief en werk niet te precies. Het eerst proberen op papier geeft je creatieve ruimte om te ontwerpen voor je uiteindelijke tafekleed.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com