U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » Deze dingen mogen niet ontbreken in jouw ideale interieur!

Deze dingen mogen niet ontbreken in jouw ideale interieur!

Geschreven door Constance

Het is tijd voor een make-over! De kussenslopen op de bank zijn vaal geworden, het glazen tafelblad zit vol met krassen en je bent de decoraties die je al jaren hebt staan helemaal zat. Tijd voor iets nieuws dus. Het restylen van je interieur is een leuke klus, zeker als je zelf wat meubels of accessoires in elkaar knutselt. Met dit lijstje bij de hand vergeet je niks voor in jouw ideale interieur!

DIY meubels
Een leuke, persoonlijke maar vooral ook goedkope optie voor het inrichten van je nieuwe interieur: doe het zelf! Struin wat tweedehands winkels of rommelmarkten af voor meubels die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Hoe leuk is het om een oud tafeltje om te toveren naar je eigen smaak? Door zelf meubels op te knappen kun je een hoop geld besparen en dat is natuurlijk altijd een voordeel!

Spelen met fotolijsten
Door je interieur een personal touch te geven voelt het meer als thuis. Daarnaast staat het natuurlijk super gezellig én hebben je vrienden en familie wat leuks te bekijken tijdens een bezoekje. Hang daarom fotolijsten op met leuke herinneringen van vakanties of andere mooie momenten. Ook voor fotolijsten geldt: geef er je eigen draai aan en doe het zelf! Zo creëer je een unieke en persoonlijke sfeer in huis, waardoor het overduidelijk jóúw huis is.

Een interieurtrend die veel terugkomt is het groeperen van fotolijstjes. Denk bijvoorbeeld aan allemaal verschillende fotolijsten, van verschillende formaten, boven de bank. Dit hoeft allemaal niet zo recht en strak te zijn; je hebt juist de vrijheid om ze speels op te hangen!

Planten
Echte musthaves, die daarnaast ook nog eens heel veel sfeer in huis brengen, zijn planten. Denk bijvoorbeeld aan een botanisch interieur, waarbij planten centraal staan. De groene kleur zorgt voor een frisse uitstraling en dat is bevorderlijk voor onze mood. Planten staan niet alleen mooi in je interieur, ze dragen ook bij aan een betere gezondheid. Planten zuiveren namelijk de ruimte, wat zorgt voor meer zuurstof.

Heb je geen groene vingers? Geen zorgen, want er zijn genoeg planten die weinig verzorging nodig hebben. Denk aan een vetplantje, cactussen of een zogenoemde lepelplant. Zo kun je een prachtig botanisch interieur creëren zonder er dagelijks naar om te hoeven kijken.

Raamdecoratie
Raambekleding is wellicht niet het eerste waar je aan denkt, maar wel een belangrijk onderdeel van je interieur. Door het kiezen van een type raamdecoratie breng je een bepaalde sfeer in je interieur. Belangrijke keuze om te overwegen dus! In de woonkamer is het belangrijk dat er voldoende licht is overdag, maar ook wil je je privacy kunnen bewaren. Daarom zijn houten jaloezieen ideaal; door de lamellen te kantelen kun je makkelijk bepalen hoeveel licht de ruimte binnenvalt. Een andere optie voor de woonkamer zijn inbetweens, dit zijn gordijnen met een hoge transparantie waardoor ze ideaal zijn voor de perfecte balans tussen lichtinval en privacy!

Wat is voor jou een musthave in je interieur?

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com