U bevindt zich hier: Home » hobby » Schilderij maken met bos tuin materialen

Schilderij maken met bos tuin materialen

Geschreven door Elenea

Schilderij maken met bos tuin materialen. Lees hoe je een schilderijtje kan maken van materialen uit de natuur of van knopen uit de naaidoos van oma. Koop een klein vierkant reeds gespannen schildersdoek (20 x 20 cm) en schilder dit doek in de gewenste kleur met acrylverf. Laat goed drogen. Schilder er met een andere kleur een middenvlak op van 11 x 11 cm. Ook weer goed laten drogen en hierop ga je je kunstwerkje maken.

Schilderij maken met bos tuin materialen

Hieronder beschrijf ik twee voorbeelden  om je creativiteit op gang te brengen. Je hebt vast zelf nog veel  leukere ideeën.
Materialen kunnen zijn : eikelhoedjes, kralen die lijken op besjes, dun koperdraad, gedroogde denneappeltjes, gekleurd garen …..

  • Takjesschilderij: Zoek een mooi lapje stof van 10 x 10 cm. Zoek 5 takjes in het bos of tuin en knip die op 14 cm af met een snoeischaar. Wikkel daar op diverse plaatsen mooi draad omheen. Neem 6 stevige sateprikkers of ronde stokjes en beschilder die. Zet de takjes en de prikkers om en om vast aan het lapje. Lijm het geheel vast op het beschilderde schildersdoek.
  • Knopenschilderij: Rijg knopen, plakjes hout en platte kralen tot een streng aan dun ijzerdraad. Zet ieder element met een slagje vast, zodat het niet kan verplaatsen. Maak de streng zo lang dat je het lapje stof, met daaronder een stukje stevig papier,   grotendeels kunt bedekken. Zet de streng vast met garen aan de stof met het papier en kronkel dun ijzergaren speels over de knopen. Zet het hier en daar vast.
    Lijm dit knopen-kunstwerkje op je schildersdoek. Desnoods steek je het hier en daar vast met garen door het schildersdoek heen.TIP 1: In plaats van stof, kan je ook een mooi stukje gezeefd papier gebruiken dat je in de juiste maat scheurt.

TIP 2: Mooi is het om een gedroogd hortensia nerfblad te gebruiken en die eventueel kleur te geven met ecoline inkt.

BRON: Landleven met veel creatieve milieuvriendelijke zelf aan de slag tips.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com