U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » doe het zelf allerlei » Stoel zelf stofferen met werkbeschrijving

Stoel zelf stofferen met werkbeschrijving

Geschreven door Elenea

Stoel zelf stofferen met werkbeschrijving. Dat leuke stoeltje dat altijd bij opa en oma stond en dat je laatst gekregen hebt? Een leuk stoeltje, maar misschien wel heel erg versleten. Je kunt het uiteraard naar een stoffeerder brengen en het laten her-stofferen. Maar waarom ga je de uitdaging niet eens aan om het zelf te stofferen? Vooropgesteld dat je geen twee linkerhanden hebt, kun je meer dan je denkt.
Belangrijk is dat je het juiste gereedschap hebt. Het meeste stoffeerders gereedschap kun je niet in de winkel kopen. Op de site stoffeerderswinkel.nl kun je alles vinden wat je nodig hebt.

Stoel zelf stofferen met werkbeschrijving

Hoe ga je te werk?

 1. Bekijk eerst eens goed hoe de stoel in elkaar zit. Je krijgt dan al een idee van de volgorde waarin je de verschillende delen van de stoel moet stofferen.
 2. Maak foto`s van de stoel. Je zult merken dat, als de stoel eenmaal kaal gemaakt is, je op een gegeven moment gaat twijfelen hoe iets nu precies gezeten heeft. Het is makkelijk als je dan terug kunt vallen op de foto’s.
 3. Maak voorzichtig de oude stoffering los. Maak aantekening van lastige plaatsen. Denk niet: “Oh dat weet ik straks nog wel.” Als erin jouw werk door wat voor reden dan ook vertraging komt, dan weet je het na een paar weken echt niet meer.
 4. Je maakt eerst de onderkant los, dan de achter rug, daarna de buitenkant van de armen (dit is vaak één geheel met de achter rug), dan de voorkant van de rug en de binnenkant van de armen. Als laatste maak je de zitting los.
 5. Bekijk vervolgens of de ondergrond nog goed is. Zo niet, vervang dan het schuim of eventueel ander materiaal.
 6. Op basis van de oude stukken stof knip je de nieuwe stof. Houd rekening met patronen etc.
  Bedenk dat je genoeg stof moet hebben om houvast te hebben als je aan de stof moet trekken om het strak te krijgen. Dit teveel aan stof kun je er bij de afwerking weer afknippen.
  Neem overigens voor jouw eerste zelf te stofferen stoel nooit een ruit of een streep, maar het liefst een effen stof.
 7. Nu zet je de stof weer vast in de omgekeerde volgorde waarin je het eraf gehaald hebt. Gebruik een goede handtacker en nieten van 8 mm, eventueel bij dunne stof 6 mm.

Het klinkt eenvoudiger dan het misschien is, maar als je goed gekeken hebt hoe alles zat en je hebt wat geduld, dan gaat het lukken.
Kom je er even niet uit, dan kunt jealtijd bellen of mailen naar de stoffeerderswinkel.nl
Zij geven graag advies.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com