U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » naald en draad en textiel » Naaipatroon en werkuitleg gymtas of turntasje

Naaipatroon en werkuitleg gymtas of turntasje

Geschreven door Elenea

Naaipatroon en werkuitleg gymtas of turntasje. Een turn-tasje of een zakje voor de gym of balletschoenen kan je maken van twee even grote stukken stof in de gewenste grootte van je tasje en tel daar de naadtoeslag bij op.

Naaipatroon en werkuitleg gymtas of turntasje maken

Deze delen binnenstebuiten aan elkaar vastnaaien en een smalle zijde open laten. Tegen deze smalle zijde naai je een reep stof (voering) van ongeveer 20 cm breed (denk aan naadtoeslag en werk af. Ongeveer 2 cm van de bovenkant stik je de voering tegen de tas en 1,5 cm lager nog een keer.
Maak in de zijnaden tussen deze twee stiksels een kleine opening in de naad en haal er twee koordjes of zelfgemaakte bandjes doorheen. Het tasje sluit je door de koordjes aan te trekken. Zoek leuke stofjes uit en decoreer zo  nodig met vilt of een ander gedeelte uit de lap stof. Je kan ook glimmende zijde gebruiken en liefdevol met andere zijde lapjes bekleden, waardoor het tasje een glansstuk wordt.

TIPS:

  • Je kan ook effen stof nemen en daarop borduren
  • Je kan ook  beschilderen met textielverf of decoreren met allerlei geborduurde, gehaakte materialen
  • Bij kamielandodille vind je stap voor stapplaatjes hoe je turntassen op een simpele wijze kunt maken

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com