U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » doe het zelf allerlei » Hoe muur sjabloneren met sjabloon

Hoe muur sjabloneren met sjabloon

Geschreven door Elenea

Hoe muur sjabloneren met sjabloonHoe muur sjabloneren met sjabloon. Fotokopieer een patroon net zo groot als jij wil. Trek het over op (doorschijnend) transferpapier. Met carbonpapier kan je het patroon overbrengen op stevig karton. Snij het mooi uit met een stanleymes. Zorg dat de hoekjes netjes zijn uitgesneden.

Hoe muur sjabloneren met sjabloon

  • Een sjabloon is een grafische vorm die bij herhaling van vormen wordt gebruikt. Het gebied dat door de sjabloon wordt afgedekt blijft blanco, terwijl de rest wordt ingekleurd. Bij het gebruik als restvorm krijgt alleen de in de sjabloon uitgespaarde figuur een kleur.
  • Je kunt onder andere meubels, wanden en deuren met de sjabloneer techniek versieren. Met een speciale sjabloneer kwast (korte, gelijk gesneden haren) wordt verf in de uitsparing van de sjabloon met korte klopjesmet de kwast opgevuld.
  • Met textielverf kan je ook op stoffen sjabloneren.

Wil je het patroon in een lange rij op de muur sjabloneren, gebruik dan een waterpas en zet op gelijke afstand stipjes op de muur waar je patroon moet komen.
Met een kwast ’tamponeer’ je de verf door het sjabloon op de muur.

TIP: Niet wrijven met de kwast, want dan gaat het onder het karton door en krijg je vlekken. Probeer het eerst een paar maal op een stuk papier. Neem niet te veel verf aan de kwast.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com