U bevindt zich hier: Home » inspiratie » kunst met een grote k » Doekpoppen maken is creativiteit stimuleren

Doekpoppen maken is creativiteit stimuleren

Geschreven door Elenea

Doekpoppen maken is creativiteit stimulerenDoekpoppen maken is creativiteit stimuleren. Poppen gemaakt en aangekleed met doeken zijn een enorme hit in de creatieve wereld.

Doekpoppen maken is creativiteit stimuleren

Textiel kunstenaars hebben de uitdaging aangenomen om met innovatieve textiele technieken prachtige poppen te maken. De auteur van een Engelse boekje, Clothdolls for textile artists, geeft patronen voor verschillende soorten poppen. De poppen varieëren van eenvoudig tot gecompliceerd. Het boek geeft praktische instructies op de naaldkunst voor expressieve gezichten, waarbij ook details over hoe je de patronen kunt gebruiken om de originele doekpop te maken.

Heeft de techniek je eenmaal te pakken, dan kun je echt beginnen om jezelf te uiten op de pop door middel van een scala van textiele technieken. Zowel op het lichaam als op de kleding van de pop – met bedels, met de hand borduren, machinaal borduren en stempelen tot het verven, vilten (ideaal voor haar!) en zelfs quilten.
Het boek bevat een volledige stap-voor-stap instructies voor alle technieken en patronen, aangevuld met prachtige beelden van de meest creatieve stoffen poppen van textiel kunstenaars over de hele wereld.

Dit is het eerste boek over het onderwerp stoffen poppen uit het oogpunt van de textiel-kunstenaars die de originele doekpop gebruiken om hun textielkunst vrijheid volledig te uiten. Het boek geeft spannende en innovatieve ideeën  van het werk in drie dimensies.

Misschien eerst zelf aan de slag?

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Hanny augustus 13, 2010 - 5:02 pm

Wat is dit mooi zeg!

Reageer
lizette pinas augustus 17, 2010 - 12:27 pm

Zou Graag Wat van de patronen willen voor de creaclud
0613404663
groetjes lizet

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com