U bevindt zich hier: Home » hobby » Hoe borduur dagboek zelf maken

Hoe borduur dagboek zelf maken

Geschreven door Elenea

Hoe borduur dagboek zelf makenHoe borduur dagboek zelf maken. Een dagboek schrijven is een passie en een dagboek borduren is ook een passie. Ben je graag aan het werk met naald en draad en ben je creatief dan kan je je met een geborduurd dagboek helemaal uitleven. Maar hoe ga je te werk ?

BRON afbeelding: Seet van Hout / nrcnext

Hoe borduur dagboek zelf maken

  1. Geef je zelf de opdracht om regelmatig een foto van iets te maken, b.v. van die ene dag met een speciaal moment. Print de foto op papier of op stof met behulp van transferpapier
    of laat de foto’s printen op canvas bij de copyshop in de buurt.
  2. Bedenk een eigen kort te borduren verhaal of commentaar (tekst) bij de foto
  3. Zoek bijpassende lapjes stof (in ongeveer gelijke grootte) en zorg dat je (borduur)garen hebt in vele kleuren en uiteraard een borduurnaald.
  4. Maak er een creatief borduurwerk van, door de foto op een lapje stof te borduren en de tekst er op te borduren. Laat je creativiteit de vrije loop.
  5. Werk de contouren af met de zigzag-steek met de naaimachine of met de festonsteek met de hand

TIP 1 : je kan natuurlijk ook een familie-borduurdagboek maken, of een kleinkind(eren)-borduurdagboek, een baby-borduurdagboek of een verdriet-en vreugde-borduurdagboek etc.

TIP 2 : je kan natuurlijk ook met allerlei andere materialen jouw persoonlijke borduurdagboek maken, zoals wol, kleine kruissteek borduurwerkjes, kleine kraaltjes e.a.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com