U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » Spiegel beschilderen als decoratie

Spiegel beschilderen als decoratie

Geschreven door ellenhobby

Spiegel beschilderen als decoratie. Een spiegel zonder lijst is een goede basis om er een schildering op te maken. Je tekent er met een stift een sierlijk ontwerp op en daarna schilder je er netjes en secuur jouw schildering op met lakverf.

Spiegel beschilderen als decoratie

Kies een kleur die goed past bij je interieur. Hou het bij sierlijke lijnen, zodat je spiegel nog goed kan spiegelen. Hoe groter je spiegel hoe mooier!!!

TIP: Je kan ook op de (pas)spiegel één van deze spiegel (glas) stickers op plakken.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

marika januari 15, 2021 - 8:29 pm

Hi Ellen,

binnenkort ga ik ook een spiegel beschilderen, ook met een paar sierlijke lijnen,

dat heb jij ook gedaan zie ik, en nou ben ik benieuwd welk soort verf je precies gebruikt hebt, ‘lakverf’ zegt me niet direkt iets…
is dat acryl/plakkaaat/ of iets heel anders?

en welke tips/trucs zou je me kunnen geven?

ik hoor t graag, en veel plezier met jouw hobby’s…

groetjes, Marika

Reageer
ellenhobby januari 16, 2021 - 1:57 pm

Hi Marika, Lakverf is letterlijk de ‘finishing touch’. Een goede lak geeft een gladde afwerking. Lakverf heeft vooral een beschermende functie. Houtwerk geeft het een robuuste kras-en stootvastheid. Geverfd houtwerk buiten is bovendien beter beschermd tegen weersinvloeden dan ‘kaal’ hout.

Lakverf is verkrijgbaar in verschillende glansgraden. Voor binnen heb je matte lak, zijdeglans lak en hoogglanzende lak. Voor buiten is er halfglanzende en hoogglanzende lak. Hoe hoger de glans, hoe beter de kwaliteit en de duurzaamheid. Een duurzame lak herken je dus aan de glans.

Ook zijn de kleur van de lak en de omstandigheden waaronder het houtwerk zich bevinden van invloed op de duurzaamheid. Donkere kleuren absorberen warmte, en zijn daardoor kwetsbaarder dan lichtere kleuren. Lichte kleuren reflecteren, en zijn dus bestendiger. Tot slot is dekkende verf sterker dan transparante verf.

Ook de weersinvloeden zijn als gezegd van invloed. De zogenaamde ‘weerkant’ van het huis, waar regen en wind het meest tegenaan slaan, zal daarom eerder aan een nieuwe verflaag toe zijn dan de andere kant van het huis.
Lakverf kopen kan via deze link.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com