U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Knutselen met restjes stof, naald en draad

Knutselen met restjes stof, naald en draad

Geschreven door ellenhobby

Knutselen met restjes stof, naald en draadKnutselen met restjes stof, naald en draad. Verzamel oude lapjes, naaigarens, borduurgarens, sierrandjes, lintjes, koordjes, kant, kralen, kapotte sieraden, knopen en coupons van de markt en op een vrije middag ga je aan de slag met naald en draad en/of naaimachine. Laat je creativiteit de vrije loop.

Knutselen met restjes stof, naald en draad

Hieronder enkele basis tips en ideeën om  je op weg te helpen :

 • oude lampenkap nieuwe look geven
  Je plakt met textiellijm bandjes, lintjes en koordjes met kralen op een oude lampenkap.
  Of plak er hier en daar een zelfgemaakte bloemcorsage (zie onderstaande werkuitleg) op.
 • deze sleutelhanger maken of een sleutelhanger maken met stukjes leer
  Knip enkele langwerpige repen stof, zo lang en breed als jij wil en in verschillende lengtes. Plak met textiellijm en/of naai op de repen stof bijvoorbeeld lintjes, kraaltjes, knoopjes of delen van oude sieraden.
  Naai het geheel aan de bovenkant stevig om een sleutelring.
 • bewaardozen decoreren
  Bekleed schoenendozen rondom met stof. Bekleed de deksel met een andere stof dan de doos. Je kan er een stukje kant, oude gordijnstof, bloemcorsage sierbandjes en lintjes en strikjes op plakken
 • bloemcorsage maken
  Knip twee lapjes in de vorm  van een bloem en leg die gedraaid op elkaar. Knip nog twee kleinere bloemvormen en leg die er ook gedraaid op. Bovenop leg je een knoop of een kraal of een bedel en je naait de bloemcorsage door en door aan elkaar vast.
 • lapjes-schort maken
  Knip een restje stof in de maat van een theedoek.
  Naai er met lapjes stof drie zakken op en/of een apllicatie of decoratie.
  Werk de randen af met een zoompje en naai er aan de bovenzijde een stevige lange band aan, zodat je het schort kunt strikken
 • speldenkussen maken
  Knip twee vierkante lapjes, leg die met de goede kant op elkaar en leg er een sierrandje tussen. Naai rondom dicht en laat een klein stukje open om te keren. Stevig vullen met watten of poppenvulling en het laatste stukje dichtnaaien met de hand.
 • op een schildersdoek een vrij werk maken
  Je koopt een groot schildersdoek en met textiellijm plak je er een decoratie, abstract vrij werk. Je gebruikt daarvoor een selectie uit al je verzamelde materialen. Sommige mensen vinden het toch prettig om van tevoren te bedenken wat ze willen gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan :  een landschapssfeer of boeketsfeer (bloemen), een stads- of dorpssfeer met allemaal huisjes, ………
  Je kan ook in relief werken, dus over elkaar plakken, geeft vaak een spannend effect en ook dikke acrylverf geeft leuk effect.

 BRON: Buitenleven

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com