U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » doe het zelf allerlei » Hoe huidverzorgende olie zelf maken

Hoe huidverzorgende olie zelf maken

Geschreven door Elenea

Hoe huidverzorgende olie zelf maken. De basis om een huidverzorgende olie zelf te maken is eenvoudig. Je vult een glazen pot met bloemen en kruiden naar eigen keuze, je giet er zoveel olie (een plantaardige, geurloze olie) bij dat de bloemen en de kruiden onder staan en je zet de pot minimaal zes weken, in een afgesloten glazen pot, op een warme plaats in de zon. Iedere dag twee keer schudden.

Hoe huidverzorgende olie zelf maken

Door de zonnewarmte worden de verzorgende en heilzame bestanddelen van de bloemen en de kruiden door de olie opgenomen en dus een weldaad voor je huid.

Bloemen
Kamille, lavendel, jasmijn, monarda, roos, sint-janskruid, vlier, goudsbloem, viooltjes
Bladeren
Citroenmelisse, rozemarijn, tijm, eucalytus, citroenverbena

  • Na drie weken zeef je olie en pers de bloemen en kruiden goed uit
  • Doe deze olie in een schone pot verse bloemen en kruiden en herhaal de drie weken procedure en weer zeven, nu door een filterzakje, want dan krijg je mooie heldere olie.
  • Doe de olie in een flesje, goed afsluiten, etiket er op met de datum en de naam en de flesje niet langer bewaren dan 1 jaar. Bewaar op een donkere plaats, dan blijven de werkzame bestanddelen goed bewaard.

TIP 1 : Om de geur te versterken kan je enkele druppels 100% zuivere etherische olie toevoegen. Lees daar goed de gebruiksaanwijzing van !!!!!!

TIP 2 : Om schimmels te voorkomen doe je de verzorgende olie in gesteriliseerde en krukdroge glazen potten en flessen. Steriliseren is de glazen potten en flessen enkele minuten in kokend water te leggen en zeer goed te laten drogen.

TIP 3 : Gebruik je zelfgemaakte olie altijd met verstand. Het kan zijn dat je voor bepaalde kruiden of bloemen overgevoelig bent. Gebruik een bepaalde huidolie NIET langdurig en ga NOOIT na gebruik in de volle zon.

En hou je zelfgemaakte huidverzorgende olie weg bij kinderen, want het is niet voor inwendig gebruik gemaakt.

Hoe huidverzorgende olie zelf maken

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com