Pompoenen eetbaar en niet eetbaar. Pompoenen groeien in de zomer en we eten ze in september t/m november, want dan zijn de meeste pompoenen en kalebassen volgroeid. Maar inmiddels zijn ze het hele jaar te koop. Ze kunnen niet tegen vorst, dus haal ze op tijd naar binnen.
Pompoenen eetbaar en niet eetbaar
Uit grote pompoenen worden voor het Halloween-feest lampionnen gesneden. Daarvoor heb je een goed scherp mes nodig omdat de wand van de vrucht vrij stevig is.
Pompoenen zijn gezond. Ze zitten vol met vitamine C, kalium, bèta-caroteen, vezels en foliumzuur. Eet een pompoen niet rauw, maar koken, bakken of stomen zijn de mogelijkheden. Door de harde schil kun je pompoenen lang bewaren.
Hoe controleer je of een pompen vers is als je er een koopt?
Hij moet stevig zijn en voor zijn grootte zwaar aanvoelen. De schil moet hard en dof zijn, zonder deuken, plekjes en schimmels. Een zachte schil geeft aan dat de pompoen nog niet rijp is of dat het vruchtvlees is gaan rotten.
Pompoen die eetbaar of niet eetbaar is
Eetbare pompoenen zijn de
- Small Sugar
- Golden Nugget
- De lekkerste : Novelty (peervormige pompoen)
TIP: Als je de pompoenen plukt, snij dan een stukje steel van 5 cm mee, anders gaat hij snel rotten.
De mega grote variaties zijn de NIET eetbare