U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » 5 tips voor een woonkamer make-over met kleine veranderingen

5 tips voor een woonkamer make-over met kleine veranderingen

Geschreven door Constance

Eens in de zoveel tijd is het zo ver. Dan ben je toe aan vernieuwing in jouw woonkamer; tijd voor een opfrisbeurt! Wist je dat een nieuwe frisse look niet eens zoveel veranderingen vereist in jouw interieur? Wij helpen je graag op weg met eenvoudige, budget-proof tips voor een make-over van jouw woonkamer.

Tip 1: Lichtinval bepaalt de sfeer

Bij een home make-over denken veel mensen meteen al aan het grote veranderen: nieuwe meubels, andere vloer of zelfs een hele verbouwing. Dit is echter niet nodig voor een nieuwe, frisse sfeer in jouw woonkamer. De belangrijkste sfeermaker in huis is de lichtinval. Kijk daarom eens kritisch naar jouw raamdecoratie.

 • Duo rolgordijnen: met duo rolgordijnen bepaal je makkelijk de lichtinval door de verschillende stofbanen. Zo creëer je overdag strakke lichtvlakken van je raampartijen en zorg je ‘s avonds voor een intieme sfeer.
 • Als je meer licht in je interieur wilt, kies dan voor licht doorlatende top down bottom up plissé. Met deze vrij hangend plisse gordijnen bepaal je zelf de lichtinval met behoud van jouw privacy. Dit plisségordijn is namelijk aan zowel de boven- als onderzijde open te zetten.
 • Stel zelf rolgordijnen op maat online samen: bepaal zelf diverse eigenschappen van het rolgordijn, zoals de kleur en de stof, zodat het altijd past bij jouw interieur.
 • Natuurlijke houten jaloezieën: houten jaloezieën zijn stijlvol in zowel een klassiek, als een modern interieur. Je creëert al snel een fijne en natuurlijke sfeer met de houten look.

Tip 2: Verander jouw indeling

Staat jouw eettafel al jaren op dezelfde plek? En heeft ook jouw bank een vaste plek tegenover de tv? Bekijk eens goed hoe je jouw meubels anders kan indelen. Teken het bijvoorbeeld uit op een plattegrond of gebruik een online programma waar je kamers kunt indelen. Je komt dan snel tot nieuwe en verrassende indelingen!

Tip 3: Kies een andere accentkleur

Ook een nieuwe accentkleur kan jouw woonkamer een compleet andere sfeer geven. Een handige regel is kiezen van twee hoofdkleuren in jouw interieur (voor de wanden en meubels). De accentkleur komt terug in de accessoires en details. Zeer sfeervolle kleuren zijn:

 • Warm rood
 • Aubergine
 • Mosgroen
 • Okergeel
 • Olijfgroen

Tip 4: Speel in op interieurstijlen

De trends in het interieur veranderen elk seizoen weer. Een industriële look is één van de populairste stijlen van het moment. Een industrieel interieur creëer je door donkere kleuren met stoere materialen te combineren.

 • Donkere kleuren: zwart, grijs of donkergroen
 • Strak vormen in het design
 • Stoere materialen: hout, metaal en leder

Ook natuurlijke materialen zijn niet meer te missen in huis. Ga eens combineren met marmer, leer en houten materialen. Wat denk je van de combinatie jaloezie hout? Het resultaat kan bijna niet mislukken!

Meer voorbeelden van natuurlijke materialen voor jouw interieur: bamboe, glas, kurk, leer, steen, wol of metaal. Koop niet alles nieuw, maar ga in de plaatselijke kringloopwinkel op zoek naar leuke decoratie voor jouw huis.

Tip 5: Voeg een eye-catcher toe aan jouw interieur

Zijn al jouw wanden in huis dezelfde kleur? Maak een statement in jouw woonkamer met een eye-catcher. Eén muur met behang in een opvallende print kan de look totaal veranderen. Ook kun je een muur verven in een afwijkende kleur van de rest, zodat die goed opvalt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com