U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » Een goede werkoutfit voor de hobbyklusser: tips per klus!

Een goede werkoutfit voor de hobbyklusser: tips per klus!

Geschreven door Constance

Ben jij een echte hobbyklusser? Of ben jij in jouw vrijetijd graag bezig in de tuin? Dan doe je er goed aan om een geschikte klusoutfit te dragen. Dit biedt je niet alleen comfort en veiligheid, maar het helpt ook om je werk beter te doen. Een goede outfit heeft dus veel voordelen! Wij helpen jou graag op weg met het kiezen van geschikte werkschoenen én kleding voor diverse klussen.

Belang van een goede werkoutfit

De meeste mensen dragen voor thuisklussen vaak oude kleding en versleten schoenen. Doe jij dit ook, in het motto van: ‘Dan maakt het niet uit als het vies wordt of kapot gaat’? Als jij regelmatig aan het klussen bent, thuis, bij vrienden of in de tuin, dan kun je beter een goede werkoutfit aanschaffen. Waarom?

 • Je voorkomt lichamelijke klachten
 • Het bevordert je veiligheid met klussen
 • Je kunt je klus beter uitvoeren
 • Het biedt meer comfort

Wel verschilt het per klus wat voor werkschoenen en kleding je nodig hebt. De ene klus vereist namelijk meer bescherming dan de andere. Je kunt eenvoudig werkschoenen online kopen. Wij zullen een aantal klussen verder uitlichten.

Houd jij van tuinieren?

Tijdens het onderhouden van de tuin worden schoenen snel vies en nat. Niemand houdt van natte sokken, dus je kunt het best een werkschoen of werklaars nemen die vuil- en waterafstotend of helemaal waterdicht is. S3 veiligheidsschoenen zou ideaal zijn voor een hovenier. Kies voor:

 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Vuil- en waterafstotend
 • Waterdicht
 • Hoog model, zodat er geen aarde in komt
 • Eventueel warme voering als je snel last hebt van koude voeten

Zwaardere klussen binnenshuis

Bij zwaardere klussen krijgen schoenen veel te voorduren, denk hierbij aan bijvoorbeeld een verbouwing. Het is hier van belang dat jouw voeten goed beschermd worden tegen vallende en zware objecten. Een stevige schoen met veiligheidsneus zou hier zeker aan te raden zijn.

Wil je een mooie werkschoen?

Moeten jouw werkschoenen puur functioneel zijn of wil je ook graag een mooie uitstraling? Je hebt werkschoenen met lompe uitstraling, maar je kunt ook gaan voor sportieve sneakers of nette schoenen met meer stijl.

Waar jouw oude versleten klussneakers vaak geen grip meer bieden, kun je gaan voor een nieuw paar sneaker werkschoenen. Voordelen:

 • Safety sneakers hebben het uiterlijk van een gewone sneaker
 • Ze voldoen aan de veiligheidsnormeringen
 • Je kunt een antislip normering (SRC) kiezen voor nog meer grip

Binnen en/of buiten?

Klus jij graag binnen in huis en in de schuur of ben jij vooral buiten aan het klussen?

 • Als je vaak buiten rond het huis aan het werk bent, is het slim om waterafstotende schoenen om te voorkomen dat je voeten snel nat worden.
 • Als je vooral binnen aan het klussen bent, is het niet noodzakelijk om waterafstotende schoenen te hebben. Je kunt dan gerust kiezen voor een S1 of S2 werkschoen.
 • Het kan ook zo zijn dat je zowel binnen als buiten klust. Voorkom dat jouw vloer thuis een zanderige bedoeling wordt en ga instappers dragen. Je kunt ze zeer gemakkelijk aan- en uittrekken, dus je hoeft niet meer met jouw vieze schoenen naar binnen.

Klussen met elektra

Doe jij vaak klussen met elektra? Zorgt dan voor een goede werkschoen met ESD-normering. Deze normering staat voor een lage elektrische weerstand.

Praktische werkbroek

Ook de kleding is er om klussen zo comfortabel mogelijk te maken. Bepaal wat voor soort werkbroek jij nodig hebt. Voor schilderklussen is het handig om veel zakken te hebben en als je veel geknield werk doet, zijn slijtvaste kniezakken aan te raden. Hier vind je een breed aanbod: werkbroek heren, dames, stretch en met kniebeschermers. Bedenk daarom wat jij nodig hebt voor jouw klus:

 • Veel of juist weinig zakken?
 • Stevig materiaal met hoog doekgewicht?
 • Geknield werk? Kies kniezakken en Cordura versteviging
 • Bepaal de kleur
 • Kort of lang model?
 • Met of zonder hamerlus?

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com