U bevindt zich hier: Home » hobby » Hoe een spieraam of spanlijst maken

Hoe een spieraam of spanlijst maken

Geschreven door ellenhobby
Hoe een spieraam of spanlijst maken / BRON: batik-art.nl

Hoe een spieraam of spanlijst maken. Mijn ouders zijn één jaar in Indonesië geweest en namen voor ons prachtige batikdoeken mee. Mijn vader maakte daarvoor de spanlijst. Helaas is hij overleden, dus kan ik hem niet meer vragen hoe hij die gemaakt heeft. Maar hieronder vind je duidelijk video’s. Uiteraard kan je ook canvas om het frame bevestigen en is dan te gebruiken als schilders doek.

Hoe een spieraam of spanlijst maken

Een canvas opspannen was nog nooit zo makkelijk. Met het GoFrame systeem van Innova maak je in een handomdraai de mooiste schilderdoeken. Het unieke systeem bespaart je tijd en is efficiënt in gebruik. Je hebt namelijk geen nietjes en losse spanners nodig.

Frame voor schilderij zelf maken:

Stap 1: Voorbereiding
Om een schilderijlijst mooi passend te maken om je in te lijsten werk zal je moeten beginnen met het opmeten van de maten van je in te lijsten werk. Wat zijn de Lengte, breedte en dikte maken van je werk. Schrijf deze mate zorgvuldig op, deze zijn belangrijk gedurende de rest van het maakproces.

Stap 2: Maten van het lijstwerk
Bij bijna iedere houthandel kan je hout op maat laten maken op jouw gewenste maten. Om tot deze maten te komen moet je weten wat de breedte en dikte van de lijst gaat worden. Dit bepaal je…. lees volgende stappen bij ‘zelf-schilderijlijst-maken’.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com